bugün

gece boyunca yürümek

uyku tutmaz, her yere sessizlik hakimdir. belki de sabahleyin fosur fosur uyumuş olmaktan dolayı, göz kapakları bir türlü inmez. yastığa kafa koyulur ancak bir türlü uyku girmez gözlere, uykunun damlası bile düşmez.
bu yüzden sıkı sıkı giyinilir, sigara paketi cebe konulur ve dışarıya çıkılır. in cin top oynamaktadır. apartmanlardan sadece birkaç ışık süzülmektedir, o kadar. uzaklardan fren, korna sesleri ve köpek havlamaları yükselmektedir. sessizlik hakimdir her yere. sabaha kadar açık bir mekan aranır, belki günün ilk ışıklarının izleneceği, içeri girilir. mekanın sahibi uykuludur yine de sıcak bir gülümsemeyle karşılar, ondan kahve istenir, yanında bir de sigara yakılır, kekremsi bir tat ağza yayılırken her şey netleşir, berraklaşır, bu sessizlik ve huzur ortamında en ufak gürültüye yer yoktur.
yürünür sonra. gece boyunca yürünür, sokak köpeklerine kedilerine yol arkadaşlığı yapılır, ayak sesleriyle sokaklar yavaş yavaş inler, geride bırakılır, günün ilk ışıklarındaysa uyumak üzere geri dönülür, güneşe selam verilerek.
gece boyunca yürümek, aynı zamanda uykuyu aramaktır, nereden çıkacağı bilinmese de uykunun peşinde ayakları yormaktır.