bugün

her şeye çok pahalı diyen insanlar

yokluktan anlamayan kuul barzolarin sictigi tespit. parasi yoksa ne desin ki bu adam, "bu cok ucuz ya, daha pahalisi yok mu az daha kaziklayin beni doyamiyorum kaziklariniza?" mi desin? uzulerek belirteyim ki, herkes sizin kadar elit takilamiyor. ancak bu durum, bu tepkiyi veren insanin degil, onu yirmi liralik cekete, kilosu bir lira olan domatese pahali dedirtecek kadar sefalete iten, ona baska secenek tanimayan serefsizlerin sucudur. ama siz seversiniz degil mi o serefsizleri, yalanmak pek tatli olur onlara...
o adam/kadin sizin gozunuzde "ay bu cok pahali" da dememeli. yillardir somuruluyor, alismis olmasi lazim degil mi artik? neden hala tepki veriyor ki yoksul kopek? ama yaziktir, o adam/kadina da hak verin. bogazindan kisarak zar zor biriktirdigi o paralarla, terorist piclerini besliyor istemeden de olsa. sozum ona super adaletli baskanlar, vatandastan aldigi vergileri teroristlere hediye diye dagitiryor. ama bu insan, tepkisiz kalmali yine de her seye, bir seyi pahali bulma luksu bile yok onun. ha, zengin olup da ota boka pahali der, tutumluluktandir, cimriliktendir onu bilemem.

dikkat cekme gudusu, tabi ki her insanda vardir; ama bu ihtiyaci, kendi begeni ve imkanlarina gore insanlari yargilayacak kadar cahilce yollardan karsilamaya calismak itici oluyor.