bugün

bukalemundan mektuplar

selamlar henüz tanıştığım karmaşık ve güzel kız, selamlar sana.

yitirdiğim sevgisiz günlerin hesabını yapacak kadar sığ ve aptal olmayı nefes aldığımdan dolayı kendime hak görmüyorum ve yağan sonbahar yağmurlarına, trafiği mahveden sürücülere, aç çocuklara, geceyi getiren karanlığa, masumları öldüren savaşlara rağmen sevmenin ve sevilmenin yüceliğini ruhumun en kuytu köşesinde bile hissetmeyi dünyayı aydınlatmak için sabırsızlanan güneş kadar sınırsız bir şekilde arzuluyorum ve bundan korkmuyorum. korkanlara da alaycı bir gülümsemeyle karşılık veriyorum. hepsi aptal!

bir genç kızın hisli defterlerinin sayfalarında huzursuzca gezmem 5 biranın üzerine içilen 1994 bağ bozumu bir bozcaada şarabı değil elbette. her ne kadar tam tasvir ettiğim düzeyde damarlarımda alkol dolaşsa da planlı bir geziydi bu sanki. ha ha ha devam etmeyeceğim bu konuda daha fazla. lakin ne kadar gizemli olursam bir o kadar çekici olduğumu bilecek düzeyde zeki bir adamım ben. üstelik senin kaderin cilvesine bak dediğin şeyler benim olmasını istediklerim. ahahaha. ben senin kaderinim. çünkü senin kaderin benim zekam.

iyiliğin olmadığı mekanlardan dolayı üretilmiştir kötülük değil mi kendini bilmez güzellik? ben senin yaratılış sebebinim? soru işareti? ne kadar da çok soru işaretleri var değil mi hayatında? bilmediğin sorular, itiraf edemediklerin, korkuların? niye varım, aldığım nefesin sebebi ne? ölmeye yakın bir mülteciyim ben şu kahpe dünyada dediğini duyar gibiyim. haklısın. yeteri kadar sevmediğimizden dünyanın bu kadar kötü olması. oysa doyasıya sevsek nkötülüğü yok edeceğiz.

hayata ve varoluşa dair düşüncelerini dile getiren insanların ortak sıfatının sarhoş olmasına inanamıyorum.

bazen sarhoş olduğumda ben olduğuma inanıyorum bazense insanların işe giderken sarhoşluğuna. bazense aşık olduğumda.. aşk? sevgi? alışkanlık? yaşam ve ölüm.

kesin süreçlerin belirsiz etkenleriyiz şu koca yaşamda.

ölmek daha kolay değil mi bukalemundan bir mektup yazmak için? ya da bukalemun'dan gelen bir mektup ne kadar da ölümlü?

beni anlamamanız hoşuma gidiyor. zaten erişseniz o mertebeye ben ben olmam. sen kafandaki soru işaretleriyle yaşamaya devam et küçük güzel kız.

ha ha ha.

gülmekten zevk alıyorum...