bugün

12 eylül 2009 galatasaray beşiktaş maçı

2 takimi da bir teraziye koyarsak Galatasaray gerek kadro bakimindan, gerekse de teknik direktör bakimindan agir basar. Ama Besiktas'in da savunmasi ve orta sahada ki sert yapisi Galatasaray'in isinin hic kolay olmadigini gösteriyor.

Gökhan Zan ve Emre Güngör'ün olmayisi Galatasaray icin dezavantaj. Emre Asik kapanan takimlar da cok iyi isler yapabilir, ama galip gelmemiz gereken maclar da, ileri de basacagimiz ve savunmayi önde tutacagimiz maclar da Emre Asik yasi ve agirligiyla sorun yaratabilir. Gecen sezon bunu yasadik zaten Besiktas karsilasmasinda. Emre Asik Yusuf'u tutamamamisti ve golü yemistik. Bana kalirsa stoper de cok basarili olan, hizi fena olmayan Hakan Balta'yi stoper de oynamak gerekiyor. Besiktas'in kanatlardaki sorununu lehimize cevirmek icin Caner Erkin ve formunu da göz önünde bulundurursak Sabri'yi beklere yerlestirmeli Rijkaard. Eger Hakan Balta beke cekilirse orta saha ve defans arasinda kopukluk yasanir, sorun yasariz kisaca bu bölge de.
Caner Erkin gerek hiziyla, gerek enerjisiyle bu macta yararli olabilir. Hem ilk maca cikacak olmasi hem de bu macin Ali Sami Yen'de Besiktas maci olmasi ona ekstra bir motivasyon saglayacaktir. Bu macta Caner oynarsa elinden geleni yapar, taraftarin ve teknik heyetin gözüne girer.
Sabri ise son haftalar da cok formda, bu macta onu kesmek olmaz. Mücadeleci yapisiyla Besiktas'in oyununu bozabilir.

Yani defans dörtlüsü söyle olmalidir bana kalirsa ; Sabri-Servet-Hakan-Caner.

Orta sahada ise Ayhan'in olmayisi bizim acimizdan eksiklik olarak görünse de, Topal-Mustafa Sarp ikilisinin mücadeleci oyunu Besiktas'in cok güvendigi ikilisi Ernst-Finki bozabilir. Topal bu macta kendine gelmeli, formunu yakalamali. Sakatliktan yeni ciktigi icin gecen hafta fazla iyi oynamamisti ama bu macta kendisinden cok seyler bekliyorum.

Arda Turan Milli maclar da cok yoruldu, ama Besiktas macinda ekstra bir motivasyonla oynayacaktir. Sami yen de bir derbi macinda Arda Turan yorgunluk bahanesiyle mactan kopmaz. Bu macta en cok güvendigim isimlerin basinda geliyor Keita ile. Orta sahada hem oyunu kuracak, hem de forvet ile baglantiyi saglayacak isim olacak.

Keita inanilmaz formda ve Besiktas kadrosunda onu durdurabilecek bir oyuncu görmüyorum ben. Bu maci koparacak bir isim Galatasaray adina. Ibrahim Üzülmez hizli, teknik, fizigi iyi olan bu futbolcu karsisinda cok zor anlar yasayacaktir. Keza Ismail de gelse birsey degismez. Fizigi, müdafasi iyi degil ve bu dezavantajiyla Keita karsisinda sag kalabilecegini sanmiyorum.

Elano 2.yari da oyuna girebilir, daha tam olarak kendisine gelemedi. Bu macta ilk 11 baslamasi demek formda Kewell'in kesik yemesi demek. Bence Rijkaard bunu uygulamaz ve Kewell oynayacak. Kewell gerek oyun zekasi, gerekse de tecrübesiyle bu macin kilit isimlerinden birisi.

Forvette Baros oynayacaktir kanimca. Milli maclar da baya iyi oynadi Baros ve Rijkaard onu ilk 11de sahaya sürecektir. Gerci Nonda da baya formda, hangisi oynarsa oynasin sorun cikmaz.