bugün

ben x

----- spoiler --

çok etkileyici bir filmdir. otistiklerin bizimkinden ne kadar farklı bir dünyası olduğunu gözler önüne sürmektedir bu film. kimi zaman sınıfta yapılan orospu çocukluklarına kızarsınız, küplere binersiniz, kimi zaman ailesini suçlarsınız normal çocukların okuduğu yere otistik çocuğun gönderilmesi dahiliğini yaptıkları için.
filmde en sevdiğim 2 sahne var biri filmin en sonundaki atlı sahne, hani kızı hayal dünyasında yarattığını anladığımız sahne (hayal dünyasında yarattığı derken yanlış anlaşılmasın tam olarak hayal değil. tren istasyonundan sonraki sahneler hayal. çocuk kızla bilgisayardan oyun oynamakta. "ben" de bu oyunda müthiş. çılgın atıyo yani. hatta kız bunla buluşmak için buraya bile gelir ama tren istasyonunda kızın karşısına çıkamaz ben. utanır. zaten ben'in telefonunda kızın videosu vardı yanlış hatırlamıyorsam) ve diğeri ise kilisedeki videonun ekranda gösterilmesi sahnesiydi ki izlediği en efsane sahnelerdendir...
ama bana filmde mantıksız gelen şeyler de var. mesela sınıfta bir kız vardı sınıftaki diğer orospu ve orospu çocuklarına benzemeyen. ben'in yanına bile gitmemesi anlamsız olmuş. mesela konuşmasa bile elini omzuna koyabilirdi(sonuçta çocuk otistik olduğundan konuşamayabilir) malum iğrenç olaydan sonra. çok zoom yapılmasına rağmen ana karakter olarak da gösterilmedi sonraki sahnelerde. diğeri de sınıftaki kızların da bu iğrençliğe destek olmaları ki böyle bir şeyin gerçek hayatta olabileceğini sanmıyorum, kızların duygusal olmaları yani acıma duyguları kuvvetli olmaları sebebiyle. yani arada çıkan psikopatları saymazsak.
ayrıca Greg Timmermans (ben) film'De adeta döktürüyor.

yavaş bir temposu olsa da finali, özellikle de kilise sahnesi kaçırılmayacak türden.
not : bu filmin yeniden çevirimi olacakmış amerikan yapımı olarak.

-- spoiler --

(bkz: klass)
(bkz: Greg Timmermans)