bugün

yan flüt

2 yıl önce gitar çalmanın yetersiz geldiği bir dönemde pat diye aklıma esip unkapanında yürürken bir dükkana giripte "abi bana bi yan flüt sarsana" dediğim ve blok flüt çağından yan flüt çağına atlamamla başlamıştır onun büyüleyici sesine olan aşkım...
flüdüm elimde heyecanla yurda koştururken nasıl bir olaya nail olduğumun daha farkında olmamakta ayrı bir olaydı...
3 parçadan oluşan yan flüt'ümü birleştiripte ilk nefesimi verince olayın zorluğunu kavramıştım.. ses çıkmıyordu. ya flüt bozuktu ya ben yeteneksizdim... bi an ona verdiğim para geçti gözümün önünden ama daha sonra daha fazla bir hırsla üfleyerek vapur vari bi ton çıkarmayı başarmış olmam bir bebeğin ilk adımını atması gibi heyecan kattı hayatıma.
sonrasında aldığım birkaç kurs ile bi ay içerisindeki ilerleyişimin süratine hayran kalarak 2 yıldır uğraşmaktayım bu enstrüman ile.
3 oktavı olan ve eğer sadece populer müziklerde intro olarak kullanacaksanız genellikle 1.oktavın kullanıldığı bi enstrumandır. ayrıca 1. oktav ve 2. oktavın parmak basışlarının aynı olması sadece üfleme şekillerinde şiddet ve yön değişikliği ile oktav değiştiriyor olmanız başta zor olduğunu hissettirsede keyif verici ve kolaydır.
türk müziklerinden yan flüt kullanılmış olan bazı güzel ve dinlenilmesi tavsiyem olan parçalar..:

yeni türkü - başka türlü birşey
yeni türkü - çember
murat yılmazyıldırım - istanbul akşamlarım
kazım koyuncu - dido