mateja kezman

Fenerbahçe'nin Atletico Madrid takımından transfer ettiği yıldız futbolcu Mateja Kezman'ın ilginç bir futbola başlama öyküsü olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin ispanya'nın Atletico Madrid takımından transfer ettiği Mateja Kezman'ın futbola başladığı yıllarda iki ayağını da etkili bir şekilde kullanmak için bir ayağını bilerek kırdığı öğrenildi. Futbola başladığında sağ ayağını çok iyi kullanan, ama sol ayağı çok güçsüz olan Kezman sol ayağını güçlendirmek için sağ ayağını kırdı. Böylelikle yıldız oyuncu, sol ayağına yük bindirerek bu ayağını güçlendirdi. Yıldız oyuncu sağ ayağı iyileştikten sonra ise antrenmanlarda sağ ayağını bir yere bağlayarak, sürekli sol ayağıyla şut çekerek bu ayağını da en iyi şekilde kullanmaya başladı.

Kezman'a görüntüsünden ve gol pozisyonlarında bir anda ortaya çıkmasından dolayı 'Yarasa adam' takma adı verildi. Fenerbahçe, Kezman'ı 2000 yılında da transfer etmek amacıyla izlemişti. 2000 yılında Partizan'da oynayan Kezman'ı o dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Mustafa Denizli çok istemiş ve Cevad Prekazi ile geleceğin yıldız adayı Kezman'ı izlemeye gitmişti. O dönemde birçok Avrupa kulübünün dikkatini çeken Kezman, PSV Eindhoven takımına transfer olmuştu.

12 Nisan 1979 doğumlu Kezman, futbola Sartid takımında başladı. Sartid takımında ilk sezonunda 17 maçta 9 gol atan Kezman, bir anda Partizan'ın dikkatini çekti ve bu kulübe transfer oldu. 19 yaşında transfer olduğu Partizan'da 2 sezon forma giyen ve 60 maçta 34 gol atan Kezman, birçok Avrupa Kulübü'nün dikkatini çekmeyi başardı. Partizan'da 2 harika sezon geçiren Kezman'ın bir sonraki durağı ise Hollanda'nın güçlü takımı PSV Eindhoven oldu. PSV Eindhoven takımında da gollerine devam eden Kezman, 4 sene formasını giydiği Hollanda kulübünde 122 maçta 105 gol attı. PSV Eindhoven takımındaki performansıyla Chelsea'ın başına geçen teknik direktör Jose Mourinho'nun da dikkatini çeken Kezman, ingiliz kulübüne transfer oldu. Chelsea takımında ilk 11'de forma bulmakta zorlanan Kezman, 34 kez giydiği Chelsea formasıyla 4 gol attı. Geçtiğimiz sezonun başında ispanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan Kezman, burada ise 30 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi. 49 kez Sırbistan Karadağ formasını giyen Kezman'ın milli maçlarda ise 17 golü bulunuyor. *