bugün

sözlükte tavan yapan faşizm

Son günlerde dikkatime çeken durum. Sözlük faşist yuvası olmuş durumda. Faşist denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum fakat benim faşist tanımım kendi milliyetini veya fikrini diğerlerinden üstün görüp, kendi gibi düşünmeyenleri ortadan kaldırmayı düşünen kişiler geliyor. Bu yolu hak bilen faşist kardeşlerimizin yaptığı ilk şey kendinden farklı düşünenleri yani kendi milliyetinden, mezhebinden, dininden olmayanları, fikirsel olarak ayrı olanları aşağılamak. Günlük hayatta bunu yapsa yer dayağı oturur ama gariban sözlüğün sopası yok ki.

Kemalistler türbanlılara dadanır, türbanlılar laiklere, şeriatçılar cümleten dalar, ülkücüler akp'ye, dtp'ye, Kürtlere, Ermenilere, Çinlilere, yunanlara, abd'ye, ab'ye, solculara dadanır, kürt milliyetçileri özerklik der, devlete dadanır, Türklere laf sokar, kendilerini haklı çıkarmak için 100 senelik mevzuları getirir sunar önümüze, ölmüş insanlara laf atmalar, açılan başlıkların çirkinliği, farklı hayat tarzlarından dolayı kızlara, kadınlara saldırılar. kısacası insanların onurlarına saldırı. Anlayacağınız sokakta gerçekleştiremedikleri, söyleyemediklerini sözlük ortamında kitlelerin üzerine kusanlar.

Bir insan neden Kürt kızları başlığının altına, pis kokarlar diye yazar veya ülkücü başlığının altına neden kafalarıyla düşünmezler yazar. Alevilere yapılan saldırıları hiç söylemiyorum, türbanlılar için yazılanlar ve onların karşılıklarını bir açın okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sözlükte kaç tane ermeni var çok merak ediyorum, Ermenilerle ilgili yazılanları görse bizler hakkında ne düşünür acaba.

Hepimiz bir siyasetçi, tarihçi kesildik. Ne gerek var eski defterleri acem pilavi gibi her gün birbirimize sunmaya. Türkler zamanında şunu yaptı, Kürtler bunu yaptı, Ermeniler bunu yaptı, aleviler öyle yaptı. Olduysa oldu, artık olmasın demek varken, neden herkesin birbirine olan bu nefreti. Dedelerimiz yapmış bir hata, insandır zaafları vardır olur. Bir insan şerefsiz ise ülkücüde olsa, Kürt'te olsa Yunan'da olsa gene şerefsizdir.

Herkes ana üryan birbirine söverken kimse ses çıkarmıyor fakat bir siyasetçiye hakaret eden bir başlık veya entry hemen siliniyor, kitlelere hakaret edilince herkes uyuyan güzel oluyor. birde tarihi belgeler sunmalar var ki beni benden alıyor, tarih belgeleri veya tarih denen olğu nefretinizi haklı çıkarmak için kullanılan faşizan fikir destekleyicisi değildir, bakın zamanında bunlar bunlar oldu, aman dikkat edin bir daha olmasın, ibret alasınız diyedir.

edit: yazıma pkk yandaşlarını almadım çünkü pkk bir terör örgütüdür, bebekleri öldüren, sokaklara bomba yerleştiren bir zihniyet, zorba benim için hoşgörüyü hak etmemektedir.