bugün

cinlerle konuşabilen insanlar

bazı insanların idda ettiği durum. bir rahatsızlık mıdır yoksa, gerçek midir bilemem fakat, bu gün akşam üzeri beni tırstıran durumdur.

olayı kısaca özetleyeyim, yan komşumuzun annesi, 69 yaşlarında bir kadın, kulak rahatsızlığı gecirdiği için artık duymuyor, daha dogrusu zamanla kulağı daha kötüye gitmiş. davranışları gayet normal bir kadın. hani sokakta gördüğünüz bir teyze. efendim annemin ricası üzerine komşunun kullandığı ilaclara bakmaya gittik. herşey gayet güzel, ben ilaçların içlerini okuyor ve sanki tıp mezunu gibi bunun yam etkisi bu, diğerinin ki şu diye hava mı basıyorum. ne olduysa işte, tam o sırada oldu. yaşlı teyze namazını kılarken, başladı konuşmaya, göçmen ağzıyla... eh beeeee yapma gülsüm, bir namazı kıldırmadın, bak geçen gün gibi yapma.. dedi. ben tırstım. annem pek salalmadı ama ben teyzenin kızına sordum. erken bunama falan mı var dedim. bana söylediği şey damarlarımda ki kanı dondurdu. kadın bana, yok yok cinleri var onun dedi.

sonra kısacada olanları özetledi. yıllardır onlarla konuştuklarını, annelerinin zamanında onların sofralarına bastığından bahsetti ve o günden sonra peşini bırakmadıklarını. hatta annesinin bir tanesine aşık olduğunu söyledi. ben dinliyorum ama beni görün - akşam helaya nasıl gideceğim diye düşünüyorum-. neyse daha sonra ise aralarındaki musubet bitincede konuşmaya devam etmişler.

ben hala şaşkınım, şizofreni falan desem kesinlikle değil, çünkü şizofreni hastası gördüm ben. anlayacağınız kafam karıştı. besmeleyle kalkar, desturla sıçar oldum anlayacağınız.