bugün

ferhat

Eski aşk hikayeleri kahramanlarının en mal olanı.
Mecnun'a veren kız çıkmamış, en çirkin kıza yavşamış; Leyla'da veririm sana koç yiğidim ama babamdan iste beni evlenmeden olmaz demiştir. Ancak babası sana mı vereceğim lan kızı yavşak diyerekten kaçırmıştır Leyla'yı, bu da ya milli olucam ya şehit diyerekten yollara düşmüş, şehit olmuştur. Kerem ise bambaşkaymış. Evlenmiş, muradına ermiş ancak gelinliği çıkartamamış, abazanlıktan çıldırarak Aslı ile kendini yakmıştır. Günümüzde olsa bu olay aşk cinneti diyerekten sürmanşet olurdu.
Ferhat ise en toy, saf, günümüzün her işi yapan çalışkan ama salak personeli vasfında kişiliktir. Bütün köy bunu kullanmaktadır. Köyün ağası köyü düşündüğü için lan oğlum Ferhat su getir sana kızımı vereceğim demiştir. Ferhat bu gazla dağa çıkmış, delmiş ve su bulmuştur. Bunu duyan ağa ulan kız gidecek elden diyerekten bir hatunu ayarlamış, git şu mala kız öldü artık boşa uğraşma de demiştir. Bu saftiriğin yanına giden hatun kişisi kızın öldüğünü söylemiştir. Ferhat ise sen kimsin lan yavuşak kim gönderdi lan seni demeden hay şansıma sıçayım tam su çıktı kız öldü diyerekten elindeki kazmaya kafa atarak can vermiştir.
Buradan da anlaşıldığı gibi aslolan aşk değil meşktir. Okuyup kahrolmak yerine ders çıkarmalı, hayat yaşanmalıdır. Yaaa ya.