bugün

maynard james keenan

Hacı Mehmet Efendi'nin torunu Refik Evliyazade'nin beş cocugu vardi.
cocuklardan ikj ikisi Nejad ve doktor Nazim in e;' Ber'a 1950 li yillarin basinda vefat ettiler.
Ucuncu cocuk , Sadullah birsel ile evli Bihin Hanim 1972 de oldu.
Refik Evliyazade nin iki oglu hayattaydi.
Ogullarindan Sedat Evliyazade, babasi vefat ettikten sonra Medalet Hanim ile evlendi.Alev Hanim in yegeni Serap i evlatlik aldilar.
yasaminin son gunune kadar at sporundan vazgecmedi, bir de yelkenden!
Izmir Alsancak da oturuyor, yazlari cift direkli Serap adli yelkenlisiyle Istanbul Buyukada ya , Sevin Zorlu ya gidiyordu.
Hic cocugu olmadi 19Haz1977 de yasamini yitirdi.
Esi Medalet Ozalp bugun yetmisyedi yasinda Istanbulda yasamini surduruyor. Serap Hanim 1984de Ingiliz William Frater le evlendi. Ogluna Sedat adini koydu.
Sedad Evliyazade nin 1977 deki olumuyle ikinci kusak Evliyazadelerden bir kisi kalmisti:Ahmet Evliyazade.
Cesme de tek basina yasiyordu.1986da hayata veda etti.
Ahmet Evliyazade uc kez evlendi. Oglu Ata Evliyazade ilk esi Sevim den oldu. Ata Evliyazade , Selanikli unlu Evrenos ailesinin kizlari Leyla Oksar ile evlendi.
Kerem Evliyazade bu evlilikten dogdu. Izmir Alacati nin bugun unlenmesine neden olacak restorasyonunda buyuk emegi olan Leyla Hanim amansiz hastalik kanserden genc yasinda vefat etti.
Ata Evliyazade bugun ikinci esi Esin Hanim ile birlikte Buca da yasamaktadir.
Beria hanim in kizi Sevinc Hanim, babasi Dr.Nazim in idami uzerine Robert Kolej ini bitiremeden dedesi Refik Evliyazade tarafindan Paris e goturuldu. Donusunde Cemil Atalay ile evlendi.
Cemil Atalay aileye uzak biri degildi. Evliyazade Gulsum un gorumcesi Rabia Hanim in torunuydu. Sevinc-Cemil Atalay ciftinin Tulin adini verdikleri bir kizlari oldu.
Sevinc Hanim ikinci evliligini Dramali yuksek mimar Fuat Bozinal la yapti.Esleriyle evlenmesinde hep bir sart oldu : Siyasetle ilgilenmeyeceksiniz.
Sevinc hanim Fuat Bozinal dan ikinci cocugu Sedat i dunyaya getirdi. Sevinc Bozinal , 1972 yilinda babasi Dr.Nazim in mallarina sahip cikmak icin Selanik e gitti.
Basta Selanik anacaddesi uzerindeki dukkanlar olmak uzere malvarligi tumuyle elden cikardi. Meblag hayli buyuk tutmustu.Yunan hukumeti paralari bloke ederek , parca parca cikarilmasina karar verdi.
Sevinc Bozinal 1982 de vefat etti.
Kizi Izmir Amerikan Koleji mezunu Tulin Atalay , Nato da calisan George Keenan a asik oldu. Evlendiler bu evlilikten Maynard j.Keenan ile Lara Keenan dogdu.
Heavy metal muzik yapan Tool grubu nun Solisti olan M.James ilk evliligini ABD li Laura yla yapti. Hena isminde bir kizi oldu. Ikinci evliligini Olcay Hanim ile yapti.
Annesi gibi Izmir Amerikan koleji ni bitiren Lara Keenan , Nusrat Aydinay ile evlendi. Ceylin isminde bir kizlari oldu.
Tulin-George Keenan cifti bugun halen Cesme de yasiyorlar...

Not:Soner Yalçın'ın Efendi Kitabindan Alintidir.