bugün

geleneksel nesil savaşları

hani faşizm sözcüğünü dilimize pelesenk etmiş durumdayızya, her durumda hemen yapıştırıyoruz bu kelimeyi ve her zaman adettendir niyetiyle lanetleyip kınıyoruz ya.
aslında bu faşizm eleştireni dahil olmak üzere kanımıza iliğimize işlemiş durumda. nesil savaşları da bir tür sözlük faşizmi olarak tezahür edebiliyor. gerçi ben bunu pek faşizm yönüyle değerlendiremiyorum. daha çok geyik maksadıyla kaleme alınıyor. bir tür adettendir hali almış.
insan dediğimiz sosyal varlığın sanal sıçmasıdır belki bu. illaki kendini bir topluluğu dahil etme çabası, aidiyet kaygısı.
tabii belli bir prim de yaptırıyor bu. kim uğraşacak bilgi içerikli entryle, tespitle falan.
bu tip entryler daha fazla dikkat çekiyor. hal böyle olunca herkes neslini savunmak müdavimliğine soyunarak, bir diğer nesile bok atarak oy sağlama telaşına düşüyor. 6. nesil bir yazar sanki kendisini birisinin savunmasına ihtiyacı varmış gibi kahramanlığa soyunarak buradan nemalanmaya çalışıyor. bir başka nesil de bu nesile bok atarak daha eski nesillerin takdirini, bilemedin artı oyunu kazanıyor.
mesela birisi tutmuş genelleme yapmış. altıncı nesili 500 metreden tanımak diye. nasıl tanıyorlar nasıl beceriyorlar ben yapamıyorum bunu mesela. mübarek herkes nesil dedektörü olmuş.
her halde entryi okunmazdan evvel yazarın nesline bakıyorlar. bunun yerine yazılana bakmak gerekir. bir entry okuyorsun, bakıyorsun çok güzel yazarına bakıyorsun altıncı nesil. bir başka entry okuyorsun berbat, edebiyattan nasibini almamış dilbilgisi, anlatım bozukluğu allah hak getire nesline bakıyorsun 3. nesil, 2. nesil ve ya her neyse. yani güzel entrynin nesil kavramıyla pek de alakası yok . bu tür genellemeler yanlış tespitlere neden olur. her neslin boktan yazanı da vardır güzel entryler yazanı da.
altıncı nesil kendini savunma telaşına düşmüş, diğer nesillere küfürle hakaretle abanıyor. diğer nesiller de altıncı nesili 500 metreden tanıyor nasıl işse.
mesela ben şuandaki nickimle sözlükte altıncı nesil olarak bulunuyorum ancak aynı sözlükte daha önce üçüncü nesil olarak da yazdım. nasıl tanıyor beni bu dürzü merak ediyorum şimdi açıkçası.
sonuçta kişilerin kendilerini sadece yazı kabiliyeti ile ifade ettiği bir platformda yer alıyoruz. kimsenin bir başkasının savunuculuğuna ihtiyacı yok. kendisini savunamıyor ifade edemiyorsa yazım gücü zayıftır zaten. sen mi kurtaracaksın.
yemişim nesilini.
ne yazarlar gördüm ki üstünde nesli yok, ne nesiller gördüm ki içinde yazar yok ahah.