bugün

türk erkekleri gitsin italyan erkekleri gelsin

efendim, uzun süredir cins i latif yazarlarımız tarafından başlatılmış olduğu muhtemel türk erkeği - italyan erkeği farklılıklarına ve yine cinsi latif yazarlarımız tarafından italyan erkeklerine duyulan sempatiye binaen yazılan çizilen bir çok entryi takip etmekteyim.
bu konunun biraz daha açıklık kazanması hususunda bir kaç önemli faktörün atlanıldığı tespitini yapmış buluyorum.
öncelikle kökü tarihi vesikalara dayanan ve büyük çoğunluğu orta asya hun devletine ait olan, orta asyada yaşamış bir çok türk kavminin, hun devletinin parçalanması ve daha bir çok sebepten mütevellit dünyanın dört bir yanına göç ettikleri bilinmektedir.
öyleki hun'lar yanısıra bir çok araştırmacının yaptığı araştırmalar sonucu türk oldukları kuvvetle muhtemel iskit'lerinde yerlerinde duramayıp rahat battığı için, hunlar gibi anadolu üzerinden avrupaya geçtikleri bilinmektedir. orta asya türk medeniyeti dağıldığı zaman bir çok kollara ayrılan hunlar rusya ve anadolu üzerinden avrupaya geçmiş, roma imparatorluğunu ikiye bölmüş, batı roma tamamen yıkılmış, feodal çağ kapanmış, ortaçağ başlamış ve bir çok türk asıllı insan avrupaya taşınmış olmasından dolayı yeni milletler oluşmuştur. tam bu noktada iskitlerin ve hunların avrupaya yapmış olduğu akınlar ve seferler izlenildiğinde merkez nokta olarak özellikle italya'da toplanmış oldukları bariz şekilde görülmektedir.
ayrıca italyan kültürü, damak tadı ve dili de araştırıldığında ne denli türklerle benzerlik gösterdikleri ortaya çıkacaktır. bu husus göz önüne alındığında hem tarihi açıdan hem de genetik açıdan günümüz italyasında yaşayan, günümüz italyanların atalarının türk oldukları, orta asyadan kalkan türklerin ve kafkas iskitlerinin italya üzerinde asimilasyondan ziyade bir adaptasyon ile yeni bir ırk sentezi oluşturmuş oldukları söylenebilir.
bir diğer dayanak ise montaignenin denemeler adlı eserinde yer alan bir namedir.
bu name ikinci mehmet tarafından dönemin italyasının papasına gönderilmiştir. mektupta fatih sultan mehmet kendi ağzından osmanlının avusturya macaristan ile yaşadıkları siyasi ve askeri gerilimlerden dolayı taraflılık anlamında italya'nın nasıl davranması gerektiği konusunda papaya '' bizler ve sizler aynı kandan gelen kardeşleriz buna rağmen siz bizim tarafımızda olmak yerine macaristanı kayırmaktasınız ve destek vermektesiniz'' diyerek yaptıklarının yanlış olduğundan dem vururken koskoca bir osmanlı imparatoru tevekkeli sizlerle bizler aynı kandan gelen kardeşleriz dememiştir.
bu unsurlar göz önüne alındığında başlıkta bahsi geçen türk erkeği ile italyan erkeği takası ve italyan erkeklerinin çekiciliği, yakışıklılığı ve kibarlığı konuşulurken temelinde türklükten gelme bir asilliğin var olduğunun bilinmesi ve bu tarz söylemlerde bulunmadan önce bu entryi okuyup aklında böyle bir takas gerçekleştirme fikri barındıran şahısların aslında orjinal ürün tam yanı başlarındayken gidip uzaklardaki yan sanayisini almaya çalıştıklarının farkında olmalarında ve sahip oldukları değerin kıymetini bilmelerinde mühim faide vardır.