bugün

vakit

vizyon ve misyon olarak tam karşısında duran medya tarafından özenle yaratılmış ve yaşatılmakta olan basın yayın canavarı.

evet o periyodik olarak sövdükleri, iğrenç dedikleri, inanamadıkları canavarı kendileri yarattılar ve yaşatmaya da devam ediyorlar.

siz dinin neredeyse tüm temel değerlerine köşeler boyunca söverseniz, içinde yaşadığınız toplumun içindeki müslüman ve muhafazakar oranını göz ardı edip tam da onların damarına damarına son derece dikkatsiz, son derece küstah, son derece fütursuz salvolar atarsanız o toplumun bir kesiminin ciğeri yeni şafak, zaman gibi nispeten naif karşılıklarla soğumayacaktır, soğumaz.

evet vakit toplumun bir kesiminin malum medyanın yayınlarına karşı ciğerini soğutur, gazını alır. belki de bu yüzden gereklidir, faydalıdır vakit.

böyle bir gazete türk toplumunun kaçınılmazıdır. vakit olmasaydı zakit olurdu, takit olurdu, paket olurdu, olacaktı.

siz gazetenizde o sebepten ya da bu sebepten başını örten bir insana ağıza alınmayacak yazılar yazan, onu aşağılayan, hor gören bir yazara yer verirseniz, bunun karşılığı vakit'in hasan karakaya'sıdır. sen ordan söversin, beriki burdan söver.

sen "toplu halde namaz da kıldılar" nevinden bir manşet atar ve bunu "irtica geliyor" meselesine bağlarsan sana o gazete de namazın ne olduğunu anlayacağın dilden anlatan biri çıkar.

sen vakit'in hitap ettiği kesime bu kadar uzak olursan, o kesimi bu kadar hor görürsen, attığı oya bok atarsan, bidon dersen, göbekli dersen kimisi deliyle deli olmaz edebiyle cevap verir, kimisi de (vakit) senin gibi ağzını bozar.

misal; zaman "bunu da yaptılar" der, vakit "hayvanlar bunu da yaptı" der.

ve iki haberde toplumda karşılığını bulur.

hiç boşuna sövmeyin efendiler.

bu canavarı siz yarattınız ve siz besliyorsunuz.