bugün

dimmu borgir

Shagrath, Silenoz ve Tjodalv 1993 yılında biraraya gelerek temellerini attığı gruptur.

Brynjard Tristan'ın bass gitar ve Stian Aarstad'ın keyboard çalmak üzere katılmasıyla grup doğar ve 1994 yılında ilk albümleri Into the Eternity of Darkness albümü piyasaya çıkar. 1996 yılında çıkardıkları ikinci albüm olan Stormblåst * ile dinleyici kitlesini oldukça arttırır sonrası da çorap söküğü gibi gelir.

Aynı yıl Old Man's Child grubu ile ortaklaşa çalışmaları olan Devil's Path ve 1997'de de Enthrone Darkness Triumphant albümü yapılır. Bu albümün önemli özelliklerinden birisi ise Nuclear Blast ile çalışmaya başlamalarıdır. Bu sırada grup elemanların da bir çok değişiklik olur, hatta ilk ve son kez(en azından şu ana kadar)kısa bir süre için gruba bir bayan, yani Therion ve Sinergy'den tanıdığımız Kimberly Goss katılır (Spellbound by the Devil'ın klibinde kendisini görmek mümkün.).

Akabinde ilk albümlerinin yenilenmiş hali olan For all Tid ve yeni albümleri Godless Savage Garden sonra da Spiritual Black Dimensions arka arkaya patlatılır. Spiritual Black Dimensions'da Ics Vortex'in gruba katılmasıyla ilk kez clean vokal kullanılır.

Arada tekrar Old Man's Child ile bir album yapılır ve 2000 yılında Cradle of Filth'in eski davulcusu Nick Barker grubu katılmasıyla, Dimmu Borgir produksiyon ve popülerliğe abanarak önceki albümlerinden oldukça farklı olan Puritanical Euphoric Misanthropia albümünü piyasaya sürer.

Bir çok eski fan'ı için zaten gözden düşmekte olan ama para ve popülerliğe doymayan grup elemanları son olarak Death Cult Armageddon çıkarır. Bu albümle Hell Boy'un da Soundtrack'inde kendine yer edinen Dimmu Borgir artık tam bir boyband'e dönüşmüştür.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar