bugün

bir ilişkinin evreleri

ilişkinin yaşanması boyunca geçilen süreçlerdir.

evre 1 - tanışma : bir şekilde ilişki içine giren erkek ve kızımız bu evrede, tüm evrelerden hemen hemen en heyecanlı olanını yaşarlar. bu evre içinde, ben a nesnesini çok severim, ben c şarkıcısını çok dinlerim şeklinde kişilik analizinde kullanabilecek bilgileri birbirlerine sunarlar ve ben marjinalim , entelektüelim , karizmayım imajı vermeye çalışırlar. bu süreç içerisinde kızımız da erkeğimiz de, hoşlarına gitmese bile, yeni çıkan grupları ve sanatçıları araştırmaya ve analiz etmeye kendilerini verirler, bir sonraki buluşmada anlatacaklarını düşünürler. kızın eski sevgilisi, hasan ; bu evrede gereksiz insan sıfatı içerisinde yer bulur.

evre 2 - kaynaşma : bu evre içinde ergen olan erkeğimiz ve kızımız, birbirlerinin vücutlarına ilgi göstermeye başlarlar. yolda yürürken kız erkek arkadaşının koluna girer ve genelde pazularını sıkar, çok kaslı falan bunu görmek için değil ama sıkar işte bilmiyorum, erkek de belinden sarılma yoluna gider. bu belden sarılma olayı, erkeğin kişiliğine göre sınırlanır. ilk sarılmada "ayrılmadan elimi atabildiğim yere kadar atayım" ya da "huylanmasın şurada keseyim" şeklinde düşünceler belirir kişiliğe göre. aynı şekilde sinema ortamlarındaki sarılma pozisyonunda ise genelde omuz tarafından atılan el kişiliğe göre göğüslere kayar veya kaymaz. kızın eski sevgilisi, hasan ; bu evrede salak insan sıfatı içerisinde yer bulur.

evre 3 - yiyişme : bu evre en acaip evredir. aşk boyut değiştirir. birbirinin gözlerine bakmaktan bile heyecan duyan çiftimizin heyecanları başka yönlere kaymıştır. sürekli sevişilir. sürekli uygun yer ve zaman kollanır. birbirilerini bu yiyişme seansları hariç görmemeye başlarlar. ikisi de yavaştan genişlemeye başlar. demek istediğim; başka arkadaşlarına da biraz zaman kalır. zira yiyişme akabinde o gün genelde bi daha görüşülmez. bu dönem içinde daha hassas olan kızın aklı karışabilir. bu evre, erkeğin tutumuna göre 2 şeye gebedir;

1- ayrılık
2- evlilik

kızın eski sevgilisi, hasan ; bu evrede mal insan sıfatı içerisinde yer bulur.

eğer erkeğimiz "ben kızı yerim gerisini de düşünmem" tavrı içerisinde hareket ederse;

evre 4 - soğuma : bu evre, yiyişme evresinin sonuçlarından biridir. dişi kişilerin cinsel istek ve dürtüleri erkek kişilerikinden daha farklıdır. erkek bu istek ve dürtüleri tam olarak karşılayamazsa soğuma kaçınılmazdır. dişi kişiler, ilişkinin hemen sonrası dahil olmak üzere sürekli ilişki sırasındaki ilgi ve isteği isterler. lakin erkek kişileri üretmiş oldukları spermatogenezleri attıktan sonra, eski ilgi ve istekleri olmadığından, dişi kişilerin bu arzularını genelde karşılayamazlar. gayet doğal olan bu duruma rağmen dişiler bu kişileri "odun"lukla suçlarlar. bu "odun"luktan kurtulmak için er kişinin mantık yollarını daima açık tutması gerekmektedir. soğuma evresinde; hanım kızımız, hala ilgi göstermekte olan eski sevgilisine dönüşün sinyalleri verir de verir.

kızın eski sevgilisi, hasan ; bu evrede iyi çocuk sıfatında yer bulur.

evre 5 - ayrılık : kızdaki soğumanın getirdiği bozukluk ile erkek gurur yapmaya başlar. kız soğumuştur ama bu aşamaya kadar pek ayrılığı düşünmemiştir. lakin soğukluğunun erkek üzerinde yarattığı gurur tavırları kızı ayrılmaya zorlar. ve hanım kızımız arkadaşlarından destek alır. bu gibi durumlarda hanım kızımızın arkadaşları, çocuğun yakın arkadaşı değilse, genelde ayrılığa zorlanır ve eski sevgili sürekli övülür. hanım kızımızın geçirdiği evrim sırasında, önce limit 0'a yaklaşan hasan, bi süre önce soldan 1'e gelmeye başladığı için bu övgüler, kızda daha çok önem kazanır. akabinde deneme süreci başlar. bu süreç içerisinde denenen erkek kişisi, ilişki için daha uzun ömür vaad etmiyorsa, yol verilir.
kızın eski sevgilisi, hasan ; bu evrede yeni sevgili sıfatı içerisinde yer bulur.