bugün

israil

dünya'da her ülke ekonomik ve siyasi olarak yapılandırılabilir. ne bileyim... bir malın ambargosu veya kredi-döviz ambargosuyla, siyasi ambargoyla uluslar arası kuruluşlardan atılarak-dışlanarak-alınmayarak halk yönlendirebilir, iktidar çökertilebilir. devlet-toplum istenilen seviyeye getirilebilir veya kontrol edilebilir.
israil hariç...

israil asla finansman zorluğu yaşamaz ve uygulanan ambargolarla-yaptırımlarla israil'e tabir-i caiz ise "ayar verilemez" desek yanlış olmaz.
israil'e askeri bir operasyon, savaş ile tehdit ile de bir şey yaptırılamaz. şu an israil elinde bulunan nükleer silah gücü düşünülürse...
entry uzamasın, bir ara mordehay vanunu konusuna değinmek lazım.
dünya'da dışarıdan toplum mühendisliği uygulamayacağınız tek ülke israil'dir.

hatırlayın, netanyahu açıkça lübnan veya ürdün ya da iran hangi ülke olursa olsun israil'e yapılacak bir saldırıda orayı taş devrine çeviririm dedi.
israil devleti tehdit etmez.
ya yapar, ya yapacağını söyler ki söylediğini de yapar.
bakınız şu an gazze'ye...

daha önce yazmıştım, hamas teröristlerinin el aksa fırtınası adını verdiği terör saldırısı ile sınırı geçip israil'e girerek binlerce sivili kadın çocuk yaşlı genç demeden öldürmesi, rehine olarak alıp gazzeye kaçırması, sokakta kaçırılan israilli sivilleri teşhir etmesi gezdirmesi ve filistinlilerin kaçırılan israilli sivilleri linç etmeye taşlamaya kalkması, sokaklarda zafer çığlığı atıp filistinlerin bu hamas terörüne destek vermesinde yazmıştım.
yazdığım çıktı...
isailli sivillerin ölümüne sokaklarında caddelerinde zafer sevinç çığlığı atılan gazze ile zafer sevinç çığlığı atan filistinlilerin durumu ortada.

israil'e bir arap ülkesi saldıracak olsun avrupa ve amerika israil'e saldıran arap ülkesi karşısında olur.
dikkat ediniz, abd ve avrupa arap ülkesi karşısında olup savaşı durdurmak istemesini israil yanında olduğu için yapmaz; arap ülkesinden yana olduğu için yapar.
israil bir savaşta asla para, insan, zaman, mekan açısından kazancı için maliyet analizini yapmaz.
en ufak bir risk veya zorlanmada uluslar arası kuruluşların devreye girmesini beklemez ya da devreye sokmak için yalvarmaz. bir zor durumda kaldığında ya da kaybetme ihtimali doğduğunda nükleer gücünü kullanmaktan çekinmez.
sonuç olarak israille savaşan arap ülkesini taş devrine dönmesini önlemek için avrupa ve abd israil yanında olur ve arap ülkesini engeller.

adeta çocuğun pitbull köpeğe taş atması kışkırtmasıyla saldırıya geçen köpeğin tasmasını tutan sahibine bakıp "adam çocuktan yana değil de köpekten yana" diyen aptallar gibi olup abd ve avrupa'ya kızmayın.
eğer abd ve avrupa gerçekten tarafsız olur da hem israil hem araplara bana ne ya ne haliniz varsa görün derse; bundan güç alan iran başta olmak üzere tüm arap ülkeleri israil'e karşı bir hamle yapacak olursa bir hafta içinde milyonlarca arap ölmüş en az 20 tane milyonluk arap şehri atom bombalarıyla taş devrine dönmüş olurdu.

bizzat abd başkanı jimmy carter israilde 150'den fazla nükleer başlık olduğunu açıklamıştı. şu an en iyimser tahmin 300 nükleer silah olduğudur.
israil elinde bulunan f15 ve f16 uçakları yanında denizaltılarında bulunan nükleer bomba-füze fırlatma kapasiteleri (popeye füzeleri) ile karadan karaya kıtalar arası hem balistik hem nükleer jericho füzelerinin menzili 2.800 ile 11.500km arasında olduğu düşünerek israil'in savunma konseptinde yer alan ve deklare ettiği samson harekatını düşünürseniz avrupa ve abd israil yanında olup israilin şiddetinden arapları koruduğunu görebilirsiniz.