bugün

moskova saldırısını yapanların türkiyeden geçmesi

kardeş türkiye öso birliklerini eğitti mi misal ? eğitti değil mi. hatta hükümetten bu tarzda "gururlanarak" açıklamalarda yapıldı evet biz eğitiyoruz biz destek sağlıyoruz diye. ve yandaş medyada bu haberler yer aldı değil mi. şimdi diyeceksin ki öso ile ışid ne alaka. bak ben sana biraz anlatayım alakasını..

bu işid ilk çıktığı zaman bu ülkenin o dönemki başbakanı çıkıp "terör örgütü değil birkaç öfkeli genç" dedi mi ? dedi.

görsel

bu işid teröristleri ilk çıktığı zaman suriye rejimi ve pkk ile savaştıkları için dost görülüp yaralıları bizim hastanelerde tedavi edildi mi ? edildi.

https://www.birgun.net/ha...de-tedavi-ediliyor-116355

bu işid ilk çıktığı zamanlar bizim ülkemizde alenen halka açık yerlerde standlar kurup destekçi aradılar mı ? aradılar. yahu ben kendim gördüm broşür dağıtırlarken.. hatta çok net hatırlıyorum bir baraj kenarında piknik bile düzenlemişlerdi linkini bulursam koyarım buraya..

sen şimdi diyorsun ki a kişisi veya b kişisi ışid ile türkiyeyi açıklayamayacağı şekilde ilişkilendirir ise suç işlemiş olur. eyvallah olsun da zaten. ancak yaşayarak gördüğümüz şeyleri de sanki hiç yaşanmamışlar gibi anlatmak ve üstü kapalı tehdit ederek "suç işliyorsunuz ama haaaaa" demek neresinden bakarsan bak olmuyor.

en başta öso dedim ya onuda açayım ; bu öso suriye devleti için bizdeki pkk bizim için ne demek ise onlar içinde aynen o. sen suriyedeki rejimi sevmeyebilirsin esada eset diyebilirsin katilde diyebilirsin ama bu suriyedeki devletin uluslararası alanda tanındığını ve "meşru bir devlet olduğu" gerçeğini değiştirmez. ösoya destek veren militanlarını eğiten ve belkide ileride aynen ışid mevzusundaki gibi öso dan en büyük zararı yaşayacak olanlar gene biz olacağız. anlatmaya çalıştığımız bu yoksa biz de "türkiye devletinin" yanındayız ancak hükümetinin veya hükümetin icraatlerinin değil. dinsiz de bunu anlatıyor bunları türkiye eğitti demiyor adamlar pratikleri türkiyede yaptı eylemi moskovada gerçekleştirdi "iddiası var" diyor. sap ile sapan mevzusu yani..