bugün

22 mart 2024 rusya da terör saldırısı

orospu çocuğu nato şakşakçıları, gündemi manipüle etmeyi sürdürün siz.

sputnik, meselenin basbayağı ukrayna-rusya savaşıyla ilgili olduğunu ve teröristin doğrudan askerleri hedef aldığını teyit etti bile.

2023 yazında başlayan karşı akında da olmak üzere muharebe sahasında istediğini elde edemeyen Ukrayna ordusu, Rusya topraklarındaki sivil ve askeri tesislere zarar vermek için uğraşlarını sürdürüyor.

FSB’den yapılan açıklamaya göre Rus askerleri hedef alacak terör saldırısı düzenleyen bir Rusya vatandaşı Belgorod Bölgesi’nde yakalandı.

Sputnik muhabirinin bildirdiğine göre, kamuflajlı en az üç kişi Cuma günü Moskova yakınlarındaki Crocus Belediye Binası konser alanına ateş açtı.

Muhabirin bildirdiğine göre, konser salonunda yangın çıkarken, çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı.

Muhabir, "Kamuflajlı en az üç kişi Crocus Belediye Binası'nın zemin katına girerek otomatik silahlarla ateş açtı. Kesinlikle yaralılar var" dedi. "Bundan sonra [silahlı kişiler] bir el bombası veya yangın çıkarıcı bomba attılar ve bu da yangına yol açtı."

"Makineli tüfekle ateş ediyorlar, kalabalığa ateş ediyorlar!"

Çatışmanın gerçekleştiği Moskova'daki Crocus Belediye Binası'ndan tüyler ürpertici görüntüler. ilk etapta ölü ve yaralılar var. pic.twitter.com/oyStGMDtbL

- Sputnik (@SputnikInt) 22 Mart 2024

Muhabir, "Salondaki insanlar yangından kaçınmak için yere yattı, yaklaşık 15-20 dakika orada yattı, ardından sürünerek dışarı çıkmaya başladılar. Birçoğu dışarı çıkmayı başardı" dedi.

Polis ekipleri olay yerine geldi ve çalışmalarını sürdürüyor. Yerel yetkililer, "tüm güç ve araçların olay yerine yönlendirildiğini" ve "mağdurlarla ilgili bilgilerin doğrulandığını" söyledi.

Acil Durumlar Bakanlığı, mekanın bodrum katından yaklaşık yüz kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Moskova Bölge Valisi Andrei Vorobyov acil durum mahalline doğru yola çıktı ve bir operasyon karargahı oluşturuldu. Moskova Belediye Başkanı yetkililere "gerekli her türlü yardımın" sağlanması talimatını verdi ve "kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi".

Rusya Sağlık Bakanlığı Sputnik'e, mağdurlara tıbbi bakım sağlamak için Krasnogorsk'a 50'den fazla ambulansın gönderildiğini söyledi. Daha sonra bu sayı 70'e çıkarıldı.