bugün

valerien ismael

şenol güneş tarikatı mensuplarının hala dönüp dönüp istatistiklerini paylaşarak sövmeye devam ettikleri, werder bremen ve bayern münihle toplamda 3 kez bundesliga şampiyonluğu yaşamış fransız eski futbolcu & lask linzle uel'de çeyrek final görmüş teknik direktör.

kendisinin beşiktaş kariyerine ve geçen sezona kısaca göz atalım.

geçen sezon (22-23) ilk 5 maçta 4 galibiyet bir beraberliği var. beraberlik yasin kol adlı hakem benzerinin sıçtığı maç. Valerien'in de o maçta kusuru yok değil, takımı çok geriye çekti ama yasin'in bu sitede başlığını açan benim, ilk 45 dakikada estirdiği terörü kalem kalem yazdım. Girin bakın.

5 maçlık serinin son galibiyeti ankaragücü maçı. maç sonu ankaragücü taraftarı altinsanlar sahaya atlayıp josef'e saldırıyor. Bunun için josef'e ceza verildi. Kendini savunmaması gerekiyormuş.

6. maç başakşehir maçı. kalede mert sakat, ersin formsuz. o yüzden şu an karagümrük'te orta düzey performans veren yedek kalecimiz emre oynadı o maç. Kaleye gelen tek şutta basit bir gol yedi. O şutun hemen öncesinde de necip saçma sapan bir top kaybı yapıyor. Aynı maç halil umut meler'in vermediği çok net bir penaltı, nkudu eşeğinin kaçırdığı 2-3 tane %100lük gol pozisyonu var.

Sonrasında beşiktaş giresun'u yeniyor, fener trabzon ve istanbulspor ile berabere kalıyor. Fener maçında orta karar bir performans. Trabzon maçında ise iyi oynadığımız halde kazanamadık. istanbulspor maçında ersin kalede çok güzel casper taklidi yapıyor, mert hala sakat. Hatay karşısında yenilgi gelince de valerien istifa ediyor.

Sonra şg geliyor. Weghorst gidince yerine daha iyisi geliyor, merkeze amir alınıyor, kalede de mert sakatlıktan dönüyor. üstüne de redmond form tutunca takımın hüviyeti değişiyor.

***

özetle bu adam geldi, şöyle veya böyle bir oyun oynatmaya çalıştı, hem medya hem de taraftar görünümlü vahşiler adamı yerli yersiz topa tuttular, adam baskıyı kaldırayıp başarısız olunca istifa edip gitti.

geriye dönüp bakınca sadece kalede mert olsaydı bile 10 maçta 7 galibiyet alırdı diye düşünüyorum. cenk'i ve gedson'u kesmesi oldukça mantıklı hareketler. Yürüyecek hali olmayan adamı ve pas atamayan orta sahayı oynatmaya gerek yok.

Bu ligde hoca olmak hakemlerle uğraşmayı, taraftar ve medya baskısına dayanıklı olmayı gerektirir. Kendisi bu iki bakımdan zayıf kaldı. Kendi doğrularında ısrar edemedi. En basitinden yazın hep 3lü savunma deneyip eleştiriler nedeniyle 4lüye dönmesi de bunu gösteriyor.

denedi ve başaramadı. Başaramayınca efendi gibi çekildi. Kendisinden razıyım. Yolu açık olsun.

ben olsam mesela del bosque gibi şöyle yüklü bir tazminat alıp öyle giderdim çünkü inanılmaz derecede saygısız insanlarsınız ve hak ettiğiniz şey bu. Adam delikanlı adammış, buradan da anlıyoruz.

Hala kendisine söven borazanlara da valerien gittiğinde sezonu şampiyon tamamlayacak olan gassarayın bir puan önünde olduğumuzu hatırlatmak isterim.

gözünüz yiyorsa şenolu eleştirirsiniz.