bugün

israil hamas savaşı

israil işgalciymiş, filistin'i israil işgal etmiş, yahudilerin filistin toprağında ne işi varmış?
herhalde cehaletten bilgisizlikten böyle saçmalıyor olmalılar.
1- filistin denen yer bir coğrafya adıdır. filistin diye millet yoktur.
2- filistin diye bir devlet de yoktur.
3. şu an filistin israil arasında olan savaş ve çarpışan taraflar neredeyse %80 aynı gen yapısı-ırka sahip insanlardır. aralarında tek fark din olmaktadır ki dil konusuna girmiyorum. her iki tarafta aynı dil (sami) grubundadır. bu yüzden kardeş savaşı desek yanlış olmaz.
o topraklarda hüküm sürmüş devlet kurmuş israil-israiloğulları-yahudi devleti her ne diyorsanız kökeni bundan 3000 yıl öncesine dayanır.
m.s 132 yılında roma imparatoru hadrian emriyle kudüs başta olmak üzere filistinden çıkarılan yahudiler, mizrahi yahudileri, seferad yahudileri, aşkenaz yahudileri vb bu tanımların ne olduğunu doğuş köklerini bilmeyenler kalkıp israil devletine yahudilere filistinde işgalci demesi komik oluyor.

bundan binlerce yıl önce de kudüs bir yahudi şehriydi. filistin denen yer bir yahudi devletiydi. bunun ispatı da roma'da (italya) Velian sırtının üstündeki Via Sacra’nın (Kutsal Yol) en üst noktası üzerinde yer alır. burada meşhur Titus’un Zafer Takı vardır.
roma tarafından bölgeye atanan idareci-komutanların özellikle Gessius Florus tarafından yapılan baskılara karşı ayaklanan yahudilere karşı düzelenden harekatta roma imparatoru vespesian daha sonra da oğlu titus tarafından işgal edilen kudüs'te yahudi mabeti yıkıldı.
kudüste ele geçirilen zengin ganimetleri gemiye yükleyen Titus, Süleyman’ın Mabedinden çaldığı ganimetler ile Roma’ya dönüş yolunda ilerlerken, filosu denizde kuvvetli bir fırtınaya yakalandı. tarihçiler-söylentiler "Devasa bir dalga, Titus’un kadırgasını nerede ise batıracaktı. Titus, teknesinin parmaklıklarına tutunarak Tanrı’ya sövmeye başlar: “inananların Tanrı’sı, görüyorum ki, sen sadece sularda kuvvetlisin. Nuh’un gemisinde günahkârları sularda cezalandırdın. Mısırlıları ve firavunun ordusunu sular altında boğdun. Senin evine, Süleyman’ın Mabedine girdiğimde, beni yenecek gücü kendinde bulamadın. Şimdi ise, ben denizdeyim ve sen benimle savaşmaya geliyorsun. Gücün varsa, benimle karada savaş. O zaman, kimin kimi yeneceğini görürüz.” diye bağırdığını yazar.

bunun için bilip bilmeden israil işgalci, bm kararı var. israil filistini işgal etmiş demeyin. yarın birgün istanbul'u işgal etmişler, trabzon rum devleti, ağrı erzurum kars başta olmak üzere buralar ermeni devleti diye karar alınsa ne diyeceksiniz aptallar?
ulusların hakimiyeti ve devletlerin kurulması, bir coğrafyada hakimiyet bm kararı, masa başında oy çokluğuyla alınmaz.

oturma organınız müsait ise israil orada, binlerce yıllık yahudi toprağında duruyor. gidin filistin devleti kurun.