bugün

israil hamas savaşı

israil ile hamas savaşı bir terör savaşıdır. şimdiye kadar saldırılara karşı israil politikası ve eylemi şudur; biri sana yan yan bakıyorsa küfür et, küfür ediyorsa tokat at, tokat atıyorsa yumruk at, yumruk atıyorsa bıçak çek, bıçak çekiyorsa, tabanca çek, tabanca çekiyorsa tüfek çek, tüfek çekiyorsa top roket her ne ise bir fazlasını yap politikasıdır.

bir israil vatandaşı terör saldırısında ölüyorsa, tüm uluslar arası savaş kurallarını umursamamadan teröre terörle karşılık ver 10 filistinli öldür.
1 israil vatandaşı teröristlerce kaçırılıp esir alınıyorsa, 100 tane hamas ile organik bağı olan kişileri veya onların akrabalarını tüm hukuk kurallarını yok sayarak tutukla hapse at.

7 ekim saldırısı, hamas israile terör saldırısı başlattı. binlerce roket attı ve hamas yüzlerce militanla sınırları aşıp 1500 kişi civarında israilli ve israilli olmayan sivilleri kadın çocuk yaşlı genç demeden hedef gözetmeden katletti, yaşlı çocuk kadın demeden yüzlerce sivili de kaçırdı.
bu saldırıda bulunan bunu planlayan-uygulayan teröristlerin kim olduğu biliniyor.
tıpkı 1972 olimpiyatlarında münih katliamı yapan teröristler, entebbe operasyonunda rol alanlar gibi hepsi biliniyor.
unutmadan... israilli anti terör timinin komutanı entebbe operasyonunda ölen tek israilli askerdi. Operasyonda ölen tek israil askeri, operasyonun yöneten komutan, israil başbakanı olan Benjamin Netanyahu'nun ağabeyi Yonatan Netanyahu'dur.
dikkat ederseniz böyle eylem yapanları israil kalkıp ifşa etmez, ne bileyim; gıyabında yargılama yapıp interpol vb uluslar arası ceza soruşturma vb kurumlara bildirmez. amiyane tabirle biletini kendisi keser.

şu an filistinde yaşanan basit bir terör savaşı. asıl savaş bundan sonra başlayacak. dünya'nın neresinde olursa olsunlar, hangi devlet, hangi güvenlik ve hangi istihbarat birimi tarafından korunuyor saklanıyor, oturma ikamet izni verilmiş olursa olsun; hamas'ın bu eyleminde uzaktan yakından içinde dışında yer alan her hamas militanı sempatizanı veya destekçisi kimse hepsi tek tek avlanacak. 1 yıl mı 10 yıl mı sürecek bilinmez ama bu teröristler israil tarafından avlanana kadar bu insan avı sürecek.