bugün

intel

Intel, israilli çalışanlarına 5.000 dolar ikramiye ödeyecek
https://www.oregonlive.co...employees-5000-bonus.html
görsel

Intel CEO'su Pat Gelsinger, israil'deki çalışanlara "işleri sürdürmeye yönelik sarsılmaz bağlılıklarından" dolayı teşekkür etti. Çip üreticisi israil'in en büyük teknoloji işverenidir.

Intel Hamas terörist saldırılarının ardından "bağlılığınızın ve kararlılığınızın bir onayı" olarak israil'deki çalışanlarına 5.000 ABD doları nakit ikramiye ödüyor.

CEO Pat Gelsinger Salı günü israilli işçilere şunları yazdı: "Bu zor zamanlarda şefkatiniz, dayanıklılığınız ve Intel değerlerimizi hayata geçirmeniz beni utandırmaya ve onlarla gurur duymaya devam ediyor." “Yaptığın her şeyi takdir ediyorum. Kalbim sizinle, ailenizle ve topluluklarınızla birlikte."

Notta Gelsinger, israil'deki çalışanlara işin devamını sağladığı ve saldırılardan kişisel olarak etkilenen meslektaşlarını koruduğu için teşekkür etti. Intel notu ve bonusu doğruladı ancak ayrıntıya girmeyi reddetti.

Intel, 12.000 çalışanıyla israil'in en büyük teknoloji işverenidir. Şirketin en gelişmiş bilgisayar çipi fabrikalarından biri, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarından 30 mil uzakta bulunan Kiryat Gat'ta bulunuyor.

Intel'in ülkenin başka yerlerinde de gelişmiş mühendislik tesisleri var ve israilli mühendisler çip üreticisinin en önemli yeniliklerinden bazılarının sorumluluğunu üstlendi. Intel aynı zamanda otonom araçlara yönelik önde gelen teknoloji tedarikçisi olan israilli bir şirket olan Mobileye'nin de çoğunluk sahibidir.

Intel, 7 Ekim saldırılarından hemen sonra israil personeline destekleyici mesajlar gönderdi ancak geçen hafta Gelsinger'in bunları "vahşet" olarak tanımladığı zamana kadar şiddet hakkında kamuoyuna çok az şey söyledi yatırım analistleriyle yapılan görüşme sırasında. Gelsinger, saldırıların israil'deki operasyonları anlamlı bir şekilde kesintiye uğratmadığını söyledi ancak analistlere, gerekirse üretimin aynı teknolojiyi üreten diğer Intel fabrikalarına kaydırılabileceğini söyledi.

israil'deki Intel fabrikası çalışanları, şirketin Hillsboro araştırma fabrikalarında eğitim almak için sık sık Oregon'a gidiyor. Kiryat Gat'taki fabrikada kullanılmak üzere Oregon'da geliştirilen yeni üretim süreçlerini öğreniyorlar. israilli işçiler genellikle aylarca Hillsboro'da, bazen de aileleriyle birlikte kalıyor.

Örneğin, bu ay Hamas tarafından öldürülen Alman-israilli kadın Shani Louk 2006-2007 öğretim yılında Portland Yahudi Akademisi'ne gitti. Ailesi Hillsboro'da Intel için çalışmak üzere geçici olarak israil'den taşınmıştı.

israil'in güneyindeki Hamas saldırılarında 1.400'den fazla kişi öldü ve 200'den fazla israilli militanlar tarafından rehin alındı. Filistinli yetkililere göre israil'in saldırıları sonucunda Gazze'de 8.000'den fazla kişi öldü. Çatışmanın her iki tarafında da ölenlerin çoğu sivil.