bugün

mitoloji

Gerçekliğine inananlar da var, masal olarak görenler de. Ama şu da bi gerçek ki, bundan 2000 sene sonra bugün türkiye'de yaşanan olaylar da kulağa mitolojik hikayeler olarak gelecektir.

hikayemiz tanrılar dağı ankaryra'da geçiyor. 1994 yılında yaşanan ekonomik buhrandan sonra demirelis, ecevitos, erbakanyus gibi titanların devri bitmiş; mesutus, çilleris, baykalus ve stepneyus baraj altında kalmıştır.

baykalus, stanpoli kralı tayyipis'i zincirlerinden kurtarmış ve ankaryra'ya giden yolun kapısını açmıştır. anatolia ve troya'nın başına geçen kral tayyipis "reisos" unvanına kavuşmuş ve uzun süre hüküm sürmüştür. krallığı süresince çok defa yanıltılan tayyipis'i en gafil avlayan ise sinsi fetos olmuştur. onu tahttan indirmek için yaptığı plân başarısız olmuş ve reisos elini daha fazla güçlendirmiştir.

ülkesini vergilere boğan tayyipis, kızını medya tanrısı'nın oğlu beratis'le evlendirmiş ve önce enerji sonra hazineyi ona emanet etmiştir. beratis bir gece vakti ansızın kaybolmuş ve arkasından 128 milyar kayıp sikkeyle beraber sırlara gömülmüştür.

kendisiyle yıllardır kavgalı olan altı ok simgeli tanrı kemales, tanrıça meralis ve diğer krallarla bir ittifak kurmuş ve mücadele etmeye başlamıştır. bunu duyan tayyipis, en güvendiği yardımcısı keltos aracılığıyla doğu'nun halay tanrısı selos'u zindana attırmış, kısmî afla tanrı stepneyus'un arkadaşı çakıcis'i de affetmiştir.

tüm bu sıkıntılara bir de salgın hastalık eklenince reisos'un gücü zayıflamaya başlamıştır. dönemin ünlü filozofu ve fahrettin sabiti'nin mucidi medipolis'i salgınla savaş için görevlendirmiş ve "süreci çok iyi yöneten" medipolis sayesinde vaka sayıları artmıştır.

reisos'un döneminde suçlular silivrybria kentinde bulunan bir zindana atılırmış ve bir rivayete göre bu zindan hep soğukmuş.

komşu krallıklarla sürekli sorun çıkarmayı seven reisos'un yaşadığı beştipis külliyesi bugün ankaryra antik kentinin ortasında tüm ihtişamıyla ayakta durmaktadır. yapılan kazılarda ikinci dinozor çağının gökçesikis döneminde başladığına dair kanıtlara rastlanmıştır fakat, 128 milyar sikke ile ilgili hâlâ hiçbir ize rastlanamamıştır. kazılar devam etmektedir..