bugün

eşi evden uzaklaştırma kararı nasıl alınır

Aile içi şiddete maruz kalan veya maruz kalma tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurları, kolluk, savcılık, aile mahkemesi veya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurarak uzaklaştırma kararı alabilirler.
iddetin günden güne artmaya devam ettiği toplumuzda eşi evden uzaklaştırma kararı, erkek şiddetinin önüne geçilebilmesi amacıyla oluşturulmuş bir yaptırım çeşididir.

Kadına uygulanan şiddetin önlenmesi amacıyla çıkartılan 6284 Sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamındaki bir koruma tedbiridir.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun 2012 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu kanun aileyi korumak adına aile içi şiddet olması durumunda şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılmasını sağlar.

Genelde kocanın evden uzaklaştırılması şeklinde uygulanır; fakat sadece kocanın değil aynı çatı altında yaşayan diğer bireylerin de uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.

Yani sadece kadının kocasına karşı aldırdığı bir karar değil, şiddet uygulayan kişi kadın ise erkeğin de kadına karşı aldırabildiği bir eşi evden uzaklaştırma kararıdır.

Uzaklaştırma Kararı sadece eşlerin birbirine karşı aldırdığı bir karar değildir; eğer şiddete maruz kalıyorsa evde yaşayan çocuğun babaya veya anneye karşı da aldırabildiği bir karardır.

Her ne halde olursa olsun darp raporuyla uğranılan şiddetin ispat edilmesi son derece önemlidir ve bu husus atlandığı için pek çok kadın mağdur olmaktadır ve darp raporu konusuna aşağıda değineceğiz.

https://www.cerensumer.av...karar%C4%B1%20alabilirler.

Avukat ceren sümer cilli - boşanma avukatı - aile hukuku - arabulucu avukat - adana avukat
Address: Gazipaşa Mh. Ordu Cad. No:7 Dinçkan Apt. A Blok Daire:3, 01010 Seyhan/Adana
Phone: 0533 634 24 25
http://www.cerensumer.av.tr