bugün

cia

amerikan merkezi haber alma ajansıdır.

1947'de harry truman tarafından kurulmuştur. merkezi virgina'daki lanley'dedir. tüm dünyada ajanları mevcuttur. bilimadamlarından sokaktaki dilenciye kadar geniş bir yelpazede elemanı vardır. cia elemanı olmak için üniversite mezunu olmak ve yabancı dil bilmek gerekmektedir. ama yurdum insanı bu tip kurumlara bilgi vermede son derece bonkör davrandığından, elemanı olmasanız da köyümüze şehrimize gelen öğrenci kamuflajında pek çok ajana türk konukseverliğini göstermekteyiz. sen üniversitenin güzide bölümünde öğrenci olup araştırma yapmaya kalktığında önüne türlü engeller çıkarılırken, yabancı öğrencilere barajlar dahil pek çok yerin kapıları ardına kadar açılmaktadır.

üstüne üstelik arkeolojik çalışma adı altında, türlü yerlerde türlü araştırmalar yaparak istihbarat toplamaktadırlar. yoksa mardinin kızıltepe ilçesinde yaşayan vatandaşımızın bahçesinde yetiştirdiği ottan yabancı bir casus kurumun nasıl haberi olabilir?

aslında o kadar da psikolojik baskı kurabilecek bir kurum değildir. vatanını satmaya bu kadar meraklı insan varken onlara yardımcı olmak, çok zor bir iş olmasa gerek.

özetle o kadar parlak bir kurum değildir.