bugün

kan parası

bunu belediyenin işgaliyesi olarak gören insanlar var. adam kaldırımın üstünü işgal etmiş, belediye'de buna işgaliye cezası kesiyor. aslında bu bir cezadır ve her tekrarında ceza kesilir ve faaliyetten men edilmesi gerekir. ama o kişi ve şu anki anlayışta belediye bunu kira olarak görüp orada bulunmayı kendi hakkı sanıyor. tıpkı yanlış parktan dolayı ceza ödemek gibi. o cezayı ödeyince "artık burası benim özel park yerim" diye düşünmek gibi, bir garabet.

neyse işte kan parası da öyle maalesef. ölümlü bir olay olunca kan parasını vererek olayın adli boyutunun tamamen kapatılması özellikle doğu illerinde alışılagelmiş bir olay..

"Urfa’da Menzil Cemaatine ait çiftlikte kaçak olarak çalışan Suriyeli bir ailenin iki küçük çocuğu 21 aralık 2018’de traktöre bağlı yem karma makinesine kapıldı. 2 yaşındaki Selin ve 3 yaşındaki Mehmed isimli kardeşler olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti.

Mahkeme çiftliğin resmi sahibi olan Menzil mensubu Rayhan Tülek ile onun işlerini yürüten Mehmet Değiş ve Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi’nin müdürü de olan Bekir Başpınar’ı toplamda 60 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı. Üç kişiye “Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma” suçundan verilen para cezası 20 ile 24 taksitlere bölündü.

Yargılama sürecinde ifadelerine başvurulan baba Hasan Ramazan ve anne Döne Abid, maddi ve manevi olarak zararlarının karşılandıklarını ileri sürerek şüphelilerden şikayetçi olmadı.Tali kusurlu bulunan anne ve babaya ise “Çocuklarını kaybetmeleri ve olay sebebiyle derin üzüntü yaşamaları” nedeniyle herhangi bir ceza verilmedi."

(bkz: https://www.birgun.net/ha...-bedeli-kan-parasi-446833)