bugün

barkın bayoğlu

Eski patronum.

Şimdi böyle yazdığımı duysan ''Siktir oradan, az seviştiğin için gece uyumuyorsun işte'' derdin biliyorum. Bizim için patron değil, hayatımızı büyük bir sarsıntıyla sallayıp o dönemler bizi darma duman ettin, ama iyi ki de ettin patron. Seni düşünüyorum. Türkçülüğünü pek kimse bilmezdi, şu günlerde milliyetçiliğin artan popüleritesini görüp sevinirdin eminim.

Güneşe bak geleceğin bu güneş gibi parlak olacak cümleni yalancı çıkarttığım bir dönemdeyim. Sigara içenleri işe almadığın için sigarayı bırakıp sonra da öldüğün gün sigaraya başladım. Bana adsız alkolikleri anlattığın için, ta o günden benim alkolik olabileceğimi ön gördüğün için teşekkür ederim. Ben kimseye babalık yapamam deyip beni işten uzaklaştırdığın ve hayatımdaki en büyük zaafımı görmemi sağladığın için teşekkür ederim.

Hayatta her şey olur dediğin için bugün ümidimi kaybetmiyorum ve beni bir yazar olarak yetiştirdiğin için hala yazıyorum. Senden sonra senin kadar ünlü bir adamla çalıştım ama o 84 yaşındaydı ve senin tıpkındı. Sonra ikinizden de ünlü bir adamdan senaryo dersleri aldım ama o 43 yaşındaydı ve Londradaydı. Hala aynı yolun yolcusuyum ama biliyorum ki yaşasaydın bu kadar sefaleti ve orospu çocuğunu çekmezdim. O kadar bıkkınım ki bu paragraftaki yazım yanlışını bile düzeltmeye gücüm yok.

Yaşasaydın gene kafama vura vura çıkartırdın beni. 20 yaşında ilk defa kalbim bir erkek tarafından kırıldığında, ''Kendine bak, ne kadar güzelsin. Bileklerin ince'' dediğin için bugün hala ne zaman kalbim kırılsa bileklerim ince sonuçta diye teselli oluyorum. Yaşasaydın benim için her şey çok farklı olabilirdi ve bu bencilliğim yüzünden yaşamıyorsun belki de. Her şey çok zorlaştı patron. Emin ol senin gibi deniz manzarasına karşı şöyle bir uzanıp sonsuza kadar uyumak için çok şeyimi verebilirdim. Yaşasaydın eğer bu sikik senaryoları çekerdik ve ben tonlarca saygısızlığa maruz kalmazdım.

Müjgan ile görüşmüyoruz. Senden sonra ikimiz de çok güzel motosiklet kazaları yaptık hatta Müjgan sol kolunu sakat bıraktı, panigaleyi perte çıkardı. Gerizekalı. Sen nedenlerini bilirsin ve eminim Çengelköyden bana götünle gülüyorsun.

Bak gene bir yazım yanlışı onu düzeltmeye taakatim olmayışını bana ispat etti.