bugün

wolfteam

kore'de ki ana sunucularının bile tamamen kapatılmasına rağmen türkiye sunucusu halâ direnen, çocukluğumuzu, ergenliğimizi gömdüğümüz, unutulmaz bir oyun.

ana sunucusu kapandıktan sonra, softnyx oyunun tüm yetkilerini de joygame'e, yani tr sunucusuna verdi. bu da demek oluyor ki, ana güncellemelere joygame'de el atabilecek, hatta kendine göre tamamen dizayn edebilecek. ellerinden gelse oyunu 2010 yıllarında ki haline sokabilirler ama, oyunun tek gelir kaynağı oyuna yatırılan para (nakit) olduğu için bunu yapamıyorlar. yaparlarsa sunuculara yeterli para aktarılamadığı için, tr'de bu direnişi kaybedecek. oyun zaten yıllardan beri p2win'di, hatırlarsınız.

düşünün yani wolfteam'in geliştiricisi softnyx, ana sunucusu kore server'ını bile kapattı. sadece wolfteam international server (latin amerika) ve türkiye sunucusu ayakta. aeria games bünyesinde bulunan tüm sunucular da tamamen kapanmış. almanya, birleşik krallık, polonya gibi ülkeler.

latin amerika'yı bilmem de, harbiden türkler gücünü böyle bir oyunda bile gösteriyor. bunca yaşanan sıkıntılara rağmen, facebook sayfalarında "wolfteam'in kapanması söz konusu dahi değildir, biz asla pes etmeyeceğiz" gibi açıklamalar yapmışlardır. her ne kadar güzelim oyunu p2win ile batırsalar da, bu çabalarını gerçekten kutluyorum. oyuncu sayısı da oldukça az, umarım bu direnişi kaybetmezler.

oyuncusu az dedik, ancak iç sunucuların (kamp) çoğu boş olsa bile +15 kamp halen daha aktif. arada sırada oyunda çökmeler oluyor, ancak sunuculara halen daha yeterli parayı aktaracaklar ki, bahsi geçen sunuculara takır takır girilip de oynanılabiliyor. eğer joygame ekibinden birileri bu sözlükte takılıyorsa, birkaç tavsiyem var sizlere. oyuncu sayısı azaldı, e gelir kaynağınız da nispeten azalmıştır. oyunun 2 sunucusu da zar zor doluyor artık, diğer boşta kalan sunucuları kapatın. hem aşırı masraf olmaz, hem de boş boş durup da çürümezler. o boş sunuculara harcanan paraya yazık.

neyse çok uzattık. aslında bu entryi kısa tutacaktım ama oyunun gidişatına daldık falan. hem oyunla halen daha ilgilenenler faydalanmış olur.

saygılar!

(bkz: wolfteam classic)