bugün

araplarla kürtlerin türkiye yi ele geçirme savaşı

yakın bir gelecekte yaşanabileceğini düşündüğüm çatışma ve savaş ortamıdır. türkiye'ye yerleştirilen suriyeli mültecilerle ülkede yerleşik bulunan ama entegre olamamış kürtler arasında bir çatışma ihtimali kesinlikle ciddiye alınmalıdır. çünkü her iki grup da entegrasyon karşıtı ve baskın karaktere sahiptir. hukuk, kural tanımazlar. aşiret, tarikat, cemaat, feodal düzen ekseninde yaşarlar. çok çocuk yaparak yaşadıkları yerleri ele geçirmek isterler. vergi vermezler. entegrasyon diye bir dertleri de yoktur. hatta aksine; gittikleri yerleri de kendi geldikleri yerlere benzetmeye çalışırlar.

birbirine benzeyen bu iki baskın ama ayrı kültürün çatışma ihtimali çok yüksek. hali hazırda uyuşturucu işleri, mafyatik ilişkiler, vergi kaçakçılığı, insan ve eşya kaçakçılığı gibi işlerde piyasa ya suriyelilerin ya da kürtlerin elinde. lakin "bir ipte iki cambaz oynamaz" sözünde olduğu gibi çatışmamaları imkansız. özellikle büyükşehirlerin banliyölerinde yaşam alanları da birbirine yakın bu iki grubun pastadan daha fazla pay alma isteği önce rant ve menfaat sonra da sokak çatışmalarını beraberinde getirecektir. karadeniz mafyası ve romanlar geçmişe oranla güç kaybetti ama arap ve kürt mafyası oldukça güçlü. güçlerini büyük oranda siyaseten kollanmalarından alıyorlar.

kürtçü hareket büyük oranda chp'yi ele geçirdi ve sol siyaseti tekeline aldı. Suriyeliler ve arapçı dinci hareket desen zaten akp'nin ümmet politikası nedeniyle koruma altındalar. türkiye cumhuriyetinde türkler çoktan denklemden çıktı. ülkede sadece arapların ve kürtlerin sözü geçiyor.

beyaz ve mavi yakalı türkler hayat koşuşturmacası içinde az kanaat yaşayıp vergilerle boğuşurken çok çocuklu ve şiddete meyilli araplar ve kürtler büyük bir hızla türkiye'yi ele geçiriyor. bu sokak savaşları korkarım ki yine en çok bizleri etkileyecek. çünkü ayrılıkçı kürtler sol siyaset ve chp tarafından kollanırken dinci araplar da ümmetçi dinci akp tarafından kollanıyor. sahipsiz kalan ve akp'nin de chp'nin de umrunda olmayan sadece biz Türkleriz.

tatlısu solcuları ve ümmetçi islamcılar kardeşlik, insanlık edebiyatı kasarken adamlar tüm türkiye'yi ele geçirip bizi yok etmenin derdinde. o nedenle cihangir solculuğu ve ümmetçilik bu ülkenin en büyük zehirleridir. kendi ideolojik masallarıyla toplumu uyutarak ülkenin arap kürt federasyonuna dönüşmesine zemin hazırlayan sapkın ve gayrımilli ideolojilerdir.