bugün

solak olmak

sağlak veya sağak diye birşey yoktur.bir insan solaktır veya değildir. yani sağ elini kullanmak normal olduğu için ona kelime üretmek ihtiyacı hissetmemişler. gariplik solaklarda.

Atina, Oxford Üniversitesi, Bristol Üniversitesi, Almanya'daki Ruhr Üniversitesi, Bochum ve iskoçya'daki St Andrews Üniversitesi'nden araştırmacılar solaklık üzerine 200 farklı yayında yer alan 262 veri kümesinin meta analizini gerçekleştirdi. Meta-analizi, birçok farklı bilimsel çalışmanın sonuçlarını birleştiren istatistiksel bir analiz şekli. Öncelikle daha büyük bir örneklem avantajı var. Bu yöntem sayesinde istatistiksel veri tabanını arttırır ve analizin bireysel çalışmaların karakteristiklerinden etkilenme olasılığını azaltır.

Meta-analizi yöntemi ile toplamda 2,3 milyon kişi ile şimdiye kadar yapılan en geniş kapsamlı olarak yapılmış ve yayınlanmış çalışma ortaya çıktı. Sonuç ise şaşırtıcı: Dünyada solak olma oranının %9,3 ile %18,1 arasında olduğu ve ideal oranın %10.6 olduğunu ortaya çıktı.

Mart 2020 itibariyle, dünya genel nüfusunun 7,8 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor ve bunun %10,6'sı neredeyse 827 milyon kişi sol elini kullanıyor.

Bu arada 13 Ağustos
, Cumartesi
Uluslararası Solaklar Günü 2022

imiş. Şimdiden kutlayalım.