bugün

şeriatı destekleme nedenleri

destekleme değilde destekleyenlere bir soru sormak istediğim anketimsi nedenlerdir.

şeriat allah ın hükümlerinin uygulanmasıdır doğru mu ? doğru. ben şahsım adına elhamdülillah müslümanım. ve bundan dolayı herhangi bir sıkıntım yok. çocukluğumdan beri kimse empoze etmedi kimse zorlamadı. kendim merak ettim kendim okudum kendim öğrendim ve kabul ettim. ancak şeriat gelmesini istemiyorum bu sistemden memnunum. çünkü karışanım yok görüşenim yok kimse bana neden namaz kılıyorsun/kılmıyorsun neden oruç tutuyorsun/tutmuyorsun neden zina yapmıyorsun diye sormuyor ki neden değişsin isteyeyim ? neyse sadede geleyim sorum şu ;

şeriat isteyen arkadaşlar bu şeriat hükümlerini kimin uygulayacağını bana bir açıklayabilir mi.. emirler allahın emri kabul başım gözüm üstüne. uymaktan mutlu olurum. ancak bu hükümleri kim verecek ? bir veya birkaç insan verecek değil mi. aramızda peygamberimizin ahlakına, adaletine, allah sevgisine yaklaşabilen insan var mı ? bence yok. yakınına yaklaşabilen var mı ? yok. yakınının yakınına yaklaşabilen var mı ? bence bu da yok. insanın eline birazcık bile güç verirsen şirazesi kayıyor. 20 senedir bunu yaşamıyor muyuz hali hazırda zaten.. eğer insanın eline "sınırsız" güç verirsen önce gider babasını keser. en yakın örneği ışid. onlar müslüman değildi demeyin boşuna adamlar her birinizden daha iyi biliyorlar kuranı kerimi.. sen insanın eline şeriat hükmü gücünü verirsen bu dünyadaki en en en adil en namuslu en allah korkusu olan adam bile yoldan çıkar. hani sizin bu beğenmediğiniz sistem var ya o sistemde sana verilen cezaya itiraz edebilme hakkın var. yani sen masum isen bunu kanıtlayabilme hakkın var. yeteri kadar çaba gösterirsen suçsuzluğunu ispat edebiliyorsun. ancak şeriatta bu yok. yanına 2-3 tane şahit alıp gelen herkes seni suçlu çıkartabilir. itiraz etme şansında yok. kadı/halife artık adına ne dersen hükmü veren kişi seni suçlu gördü ise yandı gülüm keten helva. g.tünü de parçalasan dönüşü yok (bkz: şeriatın kestiği parmak acımaz)

yani şeriatı isteyen arkadaşlar hükmü verecek olanların yüzde yüz adil davranacaklarına, güçlerini kişisel çıkarları için kullanmayacaklarına ve on binlerce yüz binlerce belki milyonlarca insanın mağdur etmeyeceklerine garanti verebiliyorlar ise getirsinler şeriatı görelim bakalım zinalar bitiyor mu hırsızlıklar cinayetler bitiyor mu yoksa dahada mı artıyor..