bugün

kadıköy belediyesi

SON GÜNLERDE DiSK'i DE KIZDIRAN BELEDiYE.
...
Kadıköy Belediyesi nin sendika düşmanlığı DiSK Genel Merkezi ni de tavır almaya zorladı. Sendikal nedenle gerçekleştirdiği işçi kıyımı ve baskıları "küçülmeye gidiyoruz" diyerek çarpıtan Kadıköy Belediyesi, sağlık birimlerine 40ın üzerinde yeni eleman aldı. Dev Sağlık-iş in DiSK Genel Merkezi nde düzenlediği "Kadıköy Belediyesi Ritmini Bozuyor" başlıklı basın açıklamasına katılan DiSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Kadıköy Belediyesi ni yanlıştan dönmeye çağırıyoruz" dedi.

Dev Sağlık-iş in, Kadıköy Belediyesi sağlık birimlerindeki sendikal baskılara karşı 13 Ocak ta DiSK Genel Merkezi nde "Kadıköy Belediyesi Ritmini Bozuyor, Kadıköy Belediyesi işçi Düşmanı Anlayışa Teslim Oluyor" başlığı altında düzenlediği toplantıda konuşan DiSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Aramızda siyasi yakınlıkların olması nedeniyle, işçilerin haklarını savunmaktan kaçınmayız. Kadıköy Belediyesi sağlık çalışanlarının sendikal örgütlenmesi konusunda hatalı bir tutum içindedir. Sosyal demokrat bir belediyeye bu tutum yakışmamaktadır. Yanlıştan dönmek erdemdir. Belediye yöneticilerini yanlıştan dönmeye çağırıyorum. DiSK olarak, işten atılan işçilerle her türlü dayanışmayı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıyı, bu gerçeği vurgulamak için DiSK Genel Merkezinde düzenliyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan işçiler, belediye yönetiminin ileri sürdüğü "daralma" tezinin, sağlık birimlerinde yapılan yeni işe alımlarla yalanlandığını söylediler. Geçtiğimiz günlerde KASDAŞ a 1 göz doktoru, iki hemşire, bir psikolog ile veterinerlik hizmetleri için 35 görevli alındığını söyleyen işçiler, böylece, işten atmaların ve sürgünlerin yalnızca sendikal baskıdan kaynaklandığının kanıtlanmış olduğunu belirttiler.

Sendika.Org