bugün

oneqeno

(bkz: #4488615) 2009 model tahammülsüzlüğün ıspatı olan yazar.

bir de 1915 yılını düşünün sırf olanı aktardığı için neler gelirdi başına. 1934 trakya olayları'nda yahudilerin malına, canına, namusuna saldıranların, recep tayyip erdoğan beyefendinin de günler önce haberinin olduğu gazze'deki israil zulmünü bahane edip yahudilere ve konuyla alakası olmayan ermenilere köpekten aşağı diyen zihniyeti afişe etmiş, iyi de etmiş. yüzümüze ayna tutmuş, yasaklı sitelerden link vermemiş.

''ama onlar da şunu yaptı'' dediği halde zalimin zulmünü aynen yapıp aynı boku yiyenin zalim dediğinden farkı, o an için gücünün yetmemesi ve iddiasına göre olayları kendisinin başlatmamasıdır. eskiden utanç kaynağı, küfür olan faşist sıfatı neredeyse onur duyulacak hale gelmiş, yazık.

siz kudüsteki israillinin yaptıklarından samatya'daki yahudiyi, azerbaycan hocalı'daki ermeninin yaptıklarından kadıköy'deki ermeniyi sorumlu tutarsanız osmanlının balkanlarda, ege adalarında, arabistan çöllerinde, kafkaslarda yaptıkları zulümlerden dolayı sıcak evinizde osura osura uyurken bile sorumlu olduğunuzu da kabul etmiş olursunuz.

genç cumhuriyetimiz sırasındaki 1934 trakya, 1937 dersim, 1942 varlık vergisi, 1955 6-7 eylül, 1978 malatya, çorum, maraş, 1993 sivas, 2007 malatya'yı istediğiniz kaynaktan araştırın bakalım. boş boş göz büyütmeyin, kendi vatanınızın tarihi bu. sünnet değil farz. ortada her zaman tek bir gerçek vardır ve onu kendince anlatan taraflar. ama vicdan var ya vicdan, anlatanın ses tonundan, gözünün elifinden anlar yalanı.

ecdadınızın yaptıklarından müslüman ve türk olarak sorumluysanız haklısınız. yahudi ve ermeniyi sokmayın isterseniz vatanınıza. ama sorumlu değilseniz, bana ne yauw diyorsanız, faşistliği de hakedene bırakın.