bugün

bill and ted s excellent adventure

Ülkemizde Bill ve Ted'in Maceraları adında bilinen, zaman yolculuğunu konu alan 1989 yapımı film. Başrollerinde Alex Winter (Bill), Keanu Reeves (ted), George Carlin (rufus) bulunmaktadır. 1991 yılında Bill & Ted's Bogus Journey, adında ikinci bir film çekilmiş ama ilki kadar başarılı olmamıştır.

2020 yılında Bill and Ted Face the Music adında yeni bir devam filmi daha çekilmiştir. Yine Alex Winter ve Keanu Reeves başrollerdedir. 30 yıl sonra gelen devam filmi olduğu için biraz ümitlenmiştim. Malesef orta seviye bir film olmuş. Nerede o Scott Pilgrim vs. the World filmindeki eğlence. Adamlar filmde baba olmuş ama olgunlaşmamışlar. Otuz sene önceki hal tavır neyse gene o. Ve yine ünlü müzisyenler toplama konusu ki bu zaten daha önce yapılmıştı. Kısacası eski sevenlerine nostaljik duygular yaşatalım, aman aslına sadık kalalım diyerek yapılan bir film. tahmin ettiniz telefon kulubesi yine var...

Filmin sonundaki yazıları okurken, soundtrack kısmında Kubilay Üner diye bir isim dikkatimi çekti. Filmin en başında düğünde çaldıkları müziği besteleyen isimmiş.