bugün

kripto para

Bu kripto paralar ve piyasaları hakkında bilinmeyen çok şey var

Şahsen kimseye bir şey pazarlamam , coin chillemem tavsiye isteyene bu güzel duruyor ama elimde şu an bundan yok veya biraz bundan tutuyorum derim ama piyasaya yeni giren elinde 100 liralık coin bulunan çocuklar sürekli ellerindeki coinleri şişirirler 100 liran 150 lira olsa ne yazacak yani..

Ayrıca milyonlarca dolarlık hacmi olan koine burada birinin yatıracağı 1000-2000 lira coini ne kadar etkileyebilir ki.

Zaten Chilleme işini en çok youtuberlar yapıyor. Bazıları reklam alıyor bazıları özel gruplarındaki kişilerle önceden aldıkları coini takipçilerine yedirerek kendi karlarını katlıyor. Bunlara dikkat etmek lazım bunları ayırt etmek için de piyasa bilgisi lazım biraz.

Şahsi çabam ve Allahın izniyle bi kaç ayda piyasada neredeyse net varlığımı 10'a katladım. Bu süreçte kayıplar da oldu tabi her zaman kazanç olmaz bu işlerde , mesele riski yönetmektir.

Tabi bu işe al sat olarak bakmamak bence en sağlıklısı diğer türlü aklınızı yersiniz yani. Aşağıdan alın stopu koyun sonra keyfinize bakın. Sürekli alayım satayım alayım satayım yıpranır mentaliniz.

Bir de sürekli ponzi lafını duyuyorum misal üst entrylerden biri bee network diye bir şey öyle bir coin bile yok piyasada ve olayı tamamen masal işte bu ponzi ama bu kripto para değil zaten.

iş piyasadaki coinlere gelirse bir çoğu önemli amaçlara hizmet ediyor.
ve en basit açıklama olarak ben şunu söylüyorum size olası bir kriz , afet , savaş anında siz bankadan paranızı çekebilir misiniz? Bankalar hemen açıklama yapar çekimler geçici süreliğine durdurulmuştur vs diye.

Neden? Çünkü sizin paranız aslında bankada yok , paranızın karşılığı yok bankada. Banka hesabınızdaki gözüken bakiye sadece sanal bir bakiye sizin paralarınızı bankalar başkalarına kredi olarak veriyor ve yatırdığınız paranın sadece %3 karşılığı var bankalarda genelde.
Kripto paralar da 2008 emlak krizi ile hortlayan bir bankacılık sisteminin ikiyüzlülüğüne karşı başladı.

BU KADAR BASiT
Neden insanlar 2 satır okumak yerine her şeye ponzi sahterkarlık vs diyor anlamıyorum.