bugün

üniversitelilerin inatla yüz yüze eğitim isteği

üniversite öğrencisi değilim baştan yazayım.

yurt dışında gıpta edilen ülkelerde tüm kurumları kapasalar, tüm faaliyetleri durdursalar da okulları ve eğitim kurumlarını olabildiğince açık tutuyorlar.

avrupa ülkelerinin hemen hepsinde okullar ve üniversiteler açık, yalnızca liseleri kapadı bazı ülkeler. ingiltere'de oxford amfi derslerini online, geri kalan dersleri örgün yapacağını çok önceden açıklamıştı. abd'de harvard haricinde bildiğim kadarıyla üniversiteler açık.

almanya, fransa, ingiltere gibi ülkelerde ekim ayından itibaren karantina uygulanmasına rağmen okullar açık kaldı. zaten onların uyguladıkları karantinada öncelikleri sağlık-güvenlik-eğitim olarak göze çarpıyor. ülkemizdeyse avm-otel-cami şeklinde bir sıralama var.

okulların açık olduğu ülkelere ve kapalı olduğu ülkelere baktığımızda zaten durum ortaya çıkıyor. bizim ülkemizde ayrıca pandemistlerimiz var ki bir üniversite öğrencisiyle zorunlu olarak aynı ortamda bulunabileceği tek yer toplu taşıma olan adamlar işleri güçleri yokmuşçasına üniversiteler açılmasın muhabbeti yapıyor. kardeşim bu kadar mı eziksiniz?