bugün

unity

hem android, hem ios, hem windows, hem linux, hem web hem de oyun konsolları için uygulama çıktısı verebildiği için popülerleşmiş bir 3d oyun motoru.

hayatımı bu oyun motorunda geliştirdiğim oyun ve uygulamalar ile kazanıyorum. dokümantasyonu ve çözümleri yaygın olduğu ve öğrenmesi bir çok programlama diline nazaran daha kolay olan c# dili kullandığı için oldukça kullanılan bir oyun motoru. işbu entry tarihi itibarı ile 2020.2.1 versiyonu yayında. ben uzun süre unity 5 kullandım ancak google play store ve apple appstore'un getirdiği bazı standardizasyon kuralları gereği, unity 2018 versiyonu ile çalışmaktayım. unity 5'de unity 2018'e geçişte bir çok uygulamam patladı. özellikle unity 5'de javascript kullandığım bazı uygulamaları c#'a dönüştürmek durumunda kaldım. onun dışında problem yaşamadım.

eksileri çok fazla, yani tamam pratik ama optimizasyonu çok alengirli, özellikle level arası yükleme süreleri gerçekten fazla. buna bir çözüm bulamadılar. belki 2020 versiyonunda toparlamışlardır.