bugün

yazarlar iktidara geçse yapacakları

1) Alengirli işlere kalkışmış tüm savcı ve hakimleri görevden alırım. Yerine toplum nezdinde kabul görmüş iyi hukukçuları getirtirim.

2) Kimsesiz çocukların eğitimine çok ama çok fazla önem verir dünya standartlarının üstünde çok ciddi bir kadro yetiştiririm.

3) Finlandiya’da ki eğitim sistemini kopyalar ülkeye getiririm.

4) Asker, polis, öğretmen, doktor ve milletvekillerini iki yıla bir psikolojik teste tabi tutarım. Devleti temsil eden tüm kişileri çok titiz bir şekilde şekillendiririm.

5) Ülkedeki bütün esnafların ve işadamlarının ( anlık) problemlerini, fikirlerini ve görüşlerini takip edebileceğim bir sistem kurarım zira Akp hükümeti bu ülkedeki esnafların ve yandaş olmayan işadamlarının anasını ağlatmıştır bütün ekonomik konuları baştan aşşağı yenilerim.

6) Herhangi bir caminin içinde toz ya da leke olursa o imamın görevine son verdirtirim. ibadethanelerin her zaman tertemiz Kalmasını sağlarım.

7) Sokak hayvanları için ülkenin dört bir yanına mama ve su tezgahlarını koyarım.

8) Vali, vekil, bakan, kaymakam ve belediye başkanı gibi devletten iyi cukka kaldıran kişilerin maaşlarından her ay 1000 er lira kesinti yapıp işinde iyi olan esnaflara hibe veririm kura sistemiyle.

9) Yurtdışından yazılım işinden iyi hocaları toplayıp bir kaç devlet üniversitesinde özellikle bu iş için dünya standartlarının üstünde en az 1500-2000 kişilik yazılımcı kadro çıkartırım ve bu programa hak kazanan öğrencilere hibe burs+iş garantisi sunar kendi özel şirketlerini açtırırım.

10) Hiç bir kamu ihalesini tek firmaya verdirtmem örnek veriyorum köprü işini limak aldıysa yarısını ona ( ana üstlenici) diğer işleride Adana, ankara, Mersin, Elazığ vb herhangi bir anadolu ilindeki orta seviyedeki şirketlere dağıtırım referanslarına bakıp. Bu sayede topluca büyüme elde edilir.