bugün

kendi çocuğunu özel sanan ebeveyn

Herkesin çocuğu tabii ki de kendine özeldir, fakat bazıları çocuğunun herkes için özel olduğunu zannediyor. Sanıyor ki çocuğu dünyanın en zeki, en özel çocuğu.

Geçen ufaklık gelmiş bana kabus ne demek diye soruyor. Onun anlayacağı şekilde döndüm dedim ki; uykunda korkunç şeyler görürsen, öcüler gelirse buna kabus deniliyor. Annesi dönüp demesin mi; çocuğa düzgün cevap versene salak mı o, niye dalga geçiyosun? Evet çocuğu salak yerine koyduğumu sandı. Oysa yaptığım tek şey en açıklayıcı yoldan anlatmaktı.

Neyse hiç polemiğe girmek ve kimsenin kırılmasını istemediğimden yine döndüm; insanların bilinçaltlarında yatan patolojik korkuların mecazi bir dışavurumudur dedim. Çocuk her ne kadar beyni yansa da gayet tatmin olmuş bir şekilde hee aannladıım diyerek kabus kelimesini duyduğu çizgi filmini izlemeye devam etti. Tabii annesi yine memnun kalmadı ve sen niye böylesin, niye sürekli her şeyle alay ediyorsun gibi dinlemeye tenezzül dahi etmediğim sitemlerde bulundu. E hani üstün zekalıydı çocuğun? Gayet güzel sözlüğe tanım girer gibi açıklama yaptım amk daha ne yapayım?