bugün

kpss 2020

bir süredir hazırlandığım bir sınavdı, tarihe coğrafyaya anayasaya iyi çalıştığımı düşündüm.

türkçe ise pek bakmadım, aynı şekilde 2018 de de bakmadan girdim 23 doğru 5 yanlış gelmişti, neyse pek bakmadım çünkü bu şekilde hayvan gibi paragraf soruları, saçma sorular sorulduğunu biliyorum girenler de görmüştür türkçenin ne kadar kötü olduğunu..

neyse, ilk yarım saat 10 tane türkçe sorusu işaretleyemedim siz düşünün artık, geçtim diğer genel kültür bölümüne, tarih coğrafya anayasa 60 soruyu 40 dakika demeden bitirdim, sadece 7-8 tane boş bıraktım.

tarih zordu, seçici sorular vardı, ben çalıştığım için yaptım ama çalışmayan biri 12 tane falan zor yapmıştır. 2 boşum var 1 veya 2 tane de yanlış var, 21-22 bekliyorum tarihten..

coğrafyaya gelince, engin eraydın hoca'nın videolarını dinlemiştim 42 civarı videosu vardı, son 3-4 gün kala ise genel tekrar videolarını izledim. bana çok faydası oldu, 15 tane yaptım coğrafya'dan, 1 yanlışım bir de boşum var..

anayasa içinse özgür özkınık hocanın videolarını izlemiştim; anayasa ve güncele gelirsek; anayasa'dan 6 tane falan yaptım güncelden ise; osman hamdi bey'in satılan tablosu, kırşehir, yunus emre enstitüsü, fleming sorusunu, ibn-i haldun'u vs. yaptım.. yani toplamda 15 soruda 10-11 gibi birşey bekliyorum burdan..

türkçe ise dediğim gibi ilk başta 10 soru zor işaretlemiştim, sonra karaladım birşeyler 24-25 tane yaptım ha 15 doğru 10 yanlış gelir, 18 doğru 7 yanlış gelir, belki daha kötü gelir bilmiyorum...

ama genel kültür bölümünden 46-47 doğru 3-4'de yanlış bekliyorum, bakalım nasıl bir puan gelecek..