bugün

galatasaray lisesi

bu okuldan neden hep önemli yazarlar çıktığını açıklayan küçük bir anekdot. yer galatasaray lisesi .. engin ardıc, ferhan şensoy, nedim gürsel gibi günümüzün önemli isimlerinin yer aldığı sınıfta öğrenciler birbirleriyle şakalaşırken, elinde tahta ağızlığıyla bir adam giriyor içeriye.. gerisini ferhan şensoyun kaleminden okuyalım;

"..derken bir gün zart diye giriyor sınıfa, gözünde şişe dibi gözlükler, elinde tahta ağızlığı, dolma parmaklar sıkı sıkı tutuyor ağızlığı, ağır ağır yürüyor kürsüye, saçı epeyce dökülmüş, kararlı dev adam. kırlaşmış pos bıyıkları gülümseyen ağzını saklıyor.

- oturun!, diyor, isteksizce ve yarım göt ayağa kalkmış ve gereken suskunluğa henüz ulaşamamış bizlere. şöyle bir bakıyor sınıfa. biz de ona bakıyoruz. sırıtıyor. biz de sırıtsak mı acaba?

- mollalar, o önünüzdeki, üstünde "edebiyat" yazan kitap okunmayacak. ananıza babanıza söyleyin, size birer sait faik külliyatı alsın... haftaya edebiyat! bu ders serbestsiniz, ne isterseniz yapın! diyerek çekip gidiyor sınıftan.

bu karizmatik hoca, tahir alangudur..