bugün

15 temmuz 2016 darbe girişimi

''tiyatro'' diyorlar.

''jetler akşam 10 gibi havalandı, ben de merak edip dışarı çıktım. Bir helikopterden MiT’e açılan ateşi gördükten yarım saat sonra da eve döndüm. Eve dönerken telefonda “TSK: Yönetime bütünüyle el konulmuştur” haberini görünce, eve sadece eşyalarımı toplamak için girdim; sonra da hemen dibimde oturan babam ve babaannemin evine geçtim.

Sonrası bütünüyle kafa karışıklığı. TRT’de yayınlanan bildiriyi izlerken, A Haber’in bu bildiriyi yayınlamadığını gördüm. Bütün televizyonlar açıktı. internet biraz yavaşlamış gibiydi ama sonradan özel bir yavaşlatma olmadığını anladım. internet de açıktı. Pencereler de açıktı ama jetler ses hızını aşınca çıkan ses patlamaları yüzünden onları kapattık. (Fayda etmedi çünkü bina deprem olmuş gibi sallandı her patlamada.) Jet ve helikopter seslerini, ses ve bomba patlamalarını duyuyordum, aynı zamanda televizyon izliyor, WhatsApp’tan arkadaşlarla mesajlaşıyordum. Elektrikler de kesilmemişti, sular da.

“Bu ne lan, böyle dandik darbe mi olur?” diye düşündüm. Sonra ses bombasını yedim, o düşünceden vazgeçtim. Sonra internette takılırken tekrar aynı şeyi düşündüm. Sonra bir jet evimizin üzerinde alçak uçuş yaptı, yine vazgeçtim. Bu bir süre böyle gitti.

Ama başından beri, darbe girişiminin başarısız olduğunun farkındaydım. istedikleri kadar jet uçursunlar, bomba atsınlar; millet sokağa çıkma yasağına uymuyorsa ve bu engellenemiyorsa, internet açıksa ve herkes darbe girişimini konuşuyorsa, televizyon kanalları açıksa ve bu muazzam (!) darbenin mağdurları (?) kanallarda konuşmalar yapıyorsa, havalimanına vatandaşları çağırıyorsa, o darbe girişimi başarısızdır. jetleriyle, helikopterleriyle rezil oldular, ama 200’e yakın cana da kıydılar.'' *