bugün

türk ordusu vs mısır ordusu

mısır ordusu var m.ö. 4500 belgeli kanıtlı. vay be. mısır demekki kurulmadan 1500 yıl önce belgeli kanıtlı kahire dağ komando tugayı kurmuş. adamlar medeniyet olum boru mu?

mısır roma tarafından işgal edildikten sonra antik halinden biraz eser kalmıştı. onu da araplar emevilerle ile birlikte çok alakasız bir toplum yarattılar antik mısırdan.

modern mısırın hikayesi 1000li yıllarda başlar. eyyubilere memlüklerin darbe yapmasının ardından mısır yönetimi türk devleti olarak adlandırılan memlüklere geçti. ve bu yönetimdeki veraset anlayışı darbe yapmaya yönelikti. darbeyi yapan tahtı alıyordu. bu sebepten mısırın ordu gelişimi çerkes-türk asıllı memlük atlıları harici neredeyse hiç oluşmadı.

5000 yıl bir mecazdır zaten. bunu ciddiye alıp üstüne bir de yıl sallamak ne bileyim tam kürt faşizmi hareketi. bunu dışında evet türk ordusu gerçekten de çok eskidir. 1000li yıllardan beri bütün ortadoğuda kurulan devletlerin yönetim kadrosunda türk bulunması bunun sonucu. bütün ortadoğu ordularının dilinin türkçe olması da bunun sonucu.

zırlamanın anlamı yok. mısır ordusunun rütbelileri manav açıyor sokakta. tartışmak dahi gereksiz.