bugün

kitap okuyamamak

kitap okumak abartıldığı kadar önemli ve zaruri değil. Okumak ile içsel dünyanızda yaratacağınız bilişsel değişimi farklı yollardan da sağlayabilirsiniz. Örneğin artık herhangi bir konuda bilgi edinmek için YouTube gibi mükemmel bir kaynak var. Belgesel izlemek ve öğretici videolar izlemek okumak kadar etkin ve hatta daha kalıcıdır. Nitekim okuma-görme-işitme ile öğrenilen bilgilerden en az hatırlananı okumadır.
Mesela bir yemek tarifini okurken öğrendiğinizde mi daha akılda kalıcı olur, tarifin videosunu izlediğinizde mi?

Malumat düzeyindeki bilginin ötesinde hayal dünyası ve ufkun genişlemesi anlamında da filmler neredeyse kitaplar kadar etkilidir.
Hayal edebilme gücünü en çok tetikleyen şeylerden biri resim cizebilmektir. Eğer ortalama bir yetiniz varsa bile farklı-uçuk stillerde Resim çizmeye çalışmak ufkumuzun genişlemesine yardımcı olur.

Etrafımızda Hikmet sahibi insanlar olması ve onlarla fikir alışverişinde bulunmak, tartışmak kesinlikle çok etkili olur. Bir kitaptan edinebilecegimiz bir çok şeyi insanlardan da öğrenebiliriz.

Ayrıca artık kitap okuyarak gözlerimizi yormaya gerek yok. Sesli kitap olayı da epey yaygınlaştı. Çok istiyorsak okumak yerine dinleyebiliriz...

kelime haznesinin gelişimi icin de cengel bulmaca çözmek oldukça faydalı olacaktır. Ogrendigimiz kelimeleri günlük hayatımızda kullanmaya çalışmalıyız.

Görüldüğü üzere kitap okumak hayatımızı zenginleştirmek için tek alternatif değil. Önemli olan tek kaynaktan beslenmemek, düşünmek ve sorgulamak, mümkün olduğunca bol deneyim kazanmak...