bugün

saçından sürükleyerek kaçırıp tecavüz ettiler

sorunun eylemi yapanlarda değil, eylemsiz kalanlarda, onları eylemsizliğe iten, bunca korkutan nedenlerde olduğu olay.

en fazla bir hafta sonra yakalanacağını bile bile bunu yapmaya cesaret edebilecek insanların yüzlercesi aramızda zaten. orasını burasını keselim değil çare. sorun, olay anında onlarca insanın müdahale etmemesini, polisi aramamasını sağlayan yelek ve şapkanın sembolize ettiği dokunulmazlık zırhı. sorun, daha önceden yapay terörlerle halka ''suçu olmasa bunu yapmazlar'' dedirten yeleklerin isim sahipleri. buralarda, forumlarda, sokakta, berberde sadece bu üniformanın gücünü bilen ve bundan faydalanan bunlar gibi çakal günah keçilerine küfretmek, bilmeden kendimize yaptığımız hedef şaşırtmacasıdır.

quis custodiet ipsos custodes

balık kokarsa tuzlarsın, tuz kokarsa ne yaparsın? kimi kime şikayet edeceksin? aşiret oldu aile, aile oldu birey. tamam bölündük, parçalandık, yönetildik ama, işte o meydanlarda türkü söylemelerine bile burun kıvırdığınız insanlarla soyadı tutmayan bireylerden sivil toplum aşireti oluşturanlar çoğaldıkça, hatta muselmanlar da katıldıkça aralarına, ki bunun dinle alakası yoktur; o yeleğin, şapkanın hükmü kalmayacak.

yüz bin(100.000) kişiden yüz(100) çürük yumurtanın kırdığı otobüs durağı yüzünden tu kaka dersiniz. hatta silersiniz doksan dokuz bin dokuz yüz(99.900) kişinin sizin için de oralarda olduğunu. veya 1 otobüs koltuğuna çakıyla aşkını kazıyan mal aşık şekspir vatan hainidir; ama o otobüsün ihalesinde yüzlerce koltuk parasını cukkalayan belediye başkanı cumaları sizinle aynı safta diye vatan yahut silistre'nin köylüğündendir. seveni si.. amaan devamını biliyorsunuz.

1968 paris kaldırım taşı modeli ateist, agnostik, aczimendi müsveddeleri olmasa, bu yeleğin kopyasına gerek kalmaz, aslı da piyasada olur. ilk 10 dakikasında daraldığım zontastik film yüzüklerin efendisi'nin anafikri: ''sınırsız güce sahip olan, kesinlikle yoldan çıkar''mış. şimdilik devam eden devlet denilen hepimizin çıkarına olan organizasyonda, kim olursa olsun sınırsız güç kimseye verilmez. dengelenir.

bu denge biz vatandaş rıza aleyhine bozulursa, ki bu bozuk halidir; dün olduğu gibi yarın da komşularınızın ve ailenizin boş bakışları eşliğinde josef k gibi evinizden alınırsınız ve ...