bugün

askere gideceklere tavsiyeler

kişiliğini nizamiye kapısında bırak, eve dönerken alırsın. 5 veya 15 ay boyunca depodaki sivil çantanda uyuyan sivil cüzdanına dönüş biletini vs yerleştirdiğinde anlarsın ki artık yeniden ''sen''sin.

esnaf lokantalarının kasa arkalarında şeyh edebali'nin osman beye verdiği öğütler vardır. hayır karınca duası değil, altındaki; onu oku*. sonra gandhi'yi, konfiçyus'ü, tao'yu, budha'yı bir tencerede kaynat, süz, suyunu iç. madem vicdanın değil, günü kurtaran mantığın kazandı, başını eğ ve emre itaat et. sabır sabır yaa sabır gizli marşındır, rahatta dinle.

sakın gün sayma. seneye bu zamandan 3 ay sonra bitecek veya tezkereye bilmemkaç bin dakika kaldı gibi otistik hesaplar yapma. 460 karalamaca oynama. sayarsan geçmez zaman. müzik dinle, kitap oku.
bir paşa torunu olan istanbul beyi nazım hikmet'in anadoludaki cezaevlerinde antepin karayılanı, şahin beyiyle ve yüzlerce isimsiz destan kahramanıyla tanışmasından ve zenginleşmesinden dolayı sicilime işlemese de mapushaneye düşsem derdim eskiden. aynı fikirdeysen doğru yerdesin. sivilde o zırhına çarpıp sekenlerle aynı koğuştasın. filozofu, ayısı yan yana.

tecavüz kaçınılmaz madem, bari zevk al. çirpinma senin de hozuna gidezek. nöbetten kaçma; meditasyondur. çünkü kendinle kalabileceğin, gecenin üçünde böcekler bile uyurken hayatın boyunca bulamayacağın sessizlikte sen ve sen varsın sadece. kendinle yüzleş, ama çok dalma, nöbetçi astsubaya boş boş bakarken yakalanırsan seni ben bile kurtaramam.

son gününden bir gün önce sabah 3-5 veya 5-7 nöbetini bir çömezin yerine tut, esaretin bedeli de, doğan güneşe bak ve çık. kapıdan çıkınca, ayda yürüyen astronotun bizden 6 kat rahat zıplamasının bu gezegende nasıl gerçek olduğunu göreceksin.