bugün

hayata dair iç burkan detaylar

bir adam biliyorum, dayımın arkadaşıydı.
az bilinen sol bir örgüte üye olduğu için yıllarca hapis yatmış, içeride psikolojisi bozulmuş. yıllardır kendini alkole vermiş. emekli maaşının yanında hurda toplayarak içki parasını çıkarıyor. mahallesinde "hurdacı" olarak biliniyor. en sonunda da esrara düşmüş, adamın kafa gidip geliyor, gözlerinin orta kısmı toplu iğne başı kadar küçük.
Öyle şiddet uygulayan bir adam falan değil fakat bütün bunlar yüzünden, hem kendinin hem eşinin ve üç çocuğunun hayatını alabildiğine zorlaştırmış. işin daha da üzücü yanı, adam fiziksel olarak dişarıdan sağlıklı görünüyor, hızlı seri hareket ediyor, yerinde durmuyor. fakat bunun sonu ya siroz ya kanser, gidişatı iyi değil, başına ağır bir hastalık geldiğinde de eşinin başına yük ve dert olacak. karısının elbet maaşı olsa o evde durmaz.
eşi kendisinden bayağı, bir 15 yaş falan küçük. kınalı uzun saçları, koyu zümrüt yeşili gözleri var. o kadar güzel ki. hayli de küçük evlenmiş, kocaman oğlu var.
lakin bu kadın, bu yorucu ve zorlu yaşantının sonucu olarak çökmeye başlamış ve giderek çökecek. o iç burkan türden işte.