bugün

mac sonrasi klise sorular soran spor muhabiri

kabak tadı vereli yıllar olmuş muhabirdir.. artık yaratıcılık eksikliğinden mi yoksa maç havasından mı bilinmez sürekli aynı sorular döner durur. haliyle de futbolcudan aynı klişe cevaplar alınır. bu kısır döngüyü bozacak şey ise mac sonrası sıradışı röportaj veren futbolcudur.

hemen örnekleyelim:

-evet kerem, 1-0 lık bir galibiyet aldınız, bu skoru bekliyor muydunuz?
-yok amangoyim beklemiyoduk. biz maç kesin 9-4 biter diye tahmin etmiştik, hatta bu skor üstüne de bütün takım ortak iddaa kuponu oynadık. tutturamadık üzgünüz. töbe yarabbim töbe ya.

-eee, stadın zemini çok ıslaktı bu oyununuzu etkiledi mi?
-hayır canım benim, yağmur lastiklerini taktığımız için etkilenmedik biz.

-gol senden geldi. bize golü anlatır mısın?
-yağmurlu bir kasım akşamıydı. o gün galibiyet yemini etmiş takım arkadaşlarımdan biri bana usulca bir ara pas yolladı. ben de umarsızca hemen yanımdakiyle duvar pası yaptım. topu önümde bulduğumda kaleci ağlamaklıydı. sessizce topu yuvarlayıverdim yanından. öyle sessiz bir goldü ki hakem bile bu sessizliği bozmamak için düdüğünü 45 saniye çalmadı. yaa, işte böyle.

-camia olarak kenetlendiniz mi? yeni transferler takıma uyum sağladı mı? bu sene şampiyonluk için ne düşünüyorsunuz? hekem nasıldı bu akşam? czzzt bzzzt o pozisyon penaltı ıydı? cozur cozur czzzt
-anaa robotmuş lan bu, alete ses kaydı yüklemiş allahsızlar, üstüne gidince bozuldu herif.

-önünüzdeki maççcczzzzt...
-la sıs. robot seni, kişiksiz kablo yumağı.