bugün

linux

şayet oyun oynamayı seviyorsanız linux size uygun olmayabilir. ancak oyun oynamak haricinde windows'ta yaptığınız hemen hemen herşeyi, hatta fazlasını rahatlıkla yapabilirsiniz. yazılım geliştirebilir, doküman yazabilir, film izleyip, müzik dinleyebilir, sozluge entry girip/okunabilir, sunucu olarak konfigure edilebilir.

kullanışsızlık konusu ise ihtiyaçlara göre belirlenebilecek ve kişiye göre değişebilecek birşeydir. zor olduğu da. ancak herkes için olmasa bile, bir kere kurup denenmesi tavsiye edilip, linux da nasıl birşeymiş görülmelidir.

bunun için önerebileceğim şey ise vmware programının bulunuo bu program sayesinde sanal işletim sistemi olarak kurulmasıdır. windows üzerine herhangi bir program olarak kurulabilenleri ya da sadece cd'den çalışabilenleri(knoppix) de olduğu gibi ben yine de sanal işletim sistemi olarak kurulmasını tavsiye ederim ki kendinize windows ve linux'dan oluşan bir network kurabilir ve birçok deneme yapabilirsiniz. hatta solaris vs gibi unix turevlerinin de x86 surumlerini bu sisteme dahil edebilir, ayni makineden, windows çalışırken, 3-5 işletim sistemini de çalıştırabilirsiniz.